Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Μετακίνηση, λόγω των σφοδρών ανέμων, του εγκαταλελειμμένου δουλεμπορικού στο Διακόφτι

Τα πολλά μποφόρ των προηγούμενων ημερών είχαν σαν συνέπεια να μετακινήσουν το δουλεμπορικό στο Διακόφτι που παραμένει εκεί από τις 13 Αυγούστου του 2016.

Παρά τις ενέργειες που έχουν γίνει για την απομάκρυνσή του από τον Δήμο Κυθήρων,αλλά και από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Διακοφτίου, λόγω της δαιδαλώδους  ελληνικής γραφειοκρατίας, παραμένει ακόμα εκεί περιμένοντας τον επόμενο δυνατό βοριά με άγνωστες συνέπειες.

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κύριος Χαρχαλάκης έθεσε προ ημερών  μείζον ζήτημα, της παραμονής του δουλεμπορικού σκάφους στα βράχια και ενημέρωσε  την  Λιμενική Αρχή, πως η Δημοτική Αρχή ουδεμία ευθύνη δεν έχει για την διαχείριση και απομάκρυνση του, καθώς μετά το πέρας των 6 μηνών του συμβάντος, αυτό περνά στην δικαιοδοσία του Οργανισμού  Διαχείρισης του Δημοσίου Υλικού.


Παράλληλα γίνεται έρευνα από τον δικηγόρο του Δήμου για τους λόγους που καθυστέρησαν την απομάκρυνση του, καθώς επίσης  έκανε σαφές, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει δεκτό να μετατραπεί το νησί των Κυθήρων, σε αποθήκη δουλεμπορικών σκαφών.

----------------------------
Πηγή:  AdelinFM
---------------------------
-