Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Παροχές 3 εκατ. προς τους εργαζόμενους της Καρέλια

Στα 3 εκατ. ευρώ ανήλθαν το 2016 οι έκτακτες παροχές και τα πρόσθετα μπόνους προς τους εργαζόμενους της καπνοβιομηχανίας «Καρέλια», σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Ανδρέα Καρέλια.



Μάλιστα, ο ίδιος προανήγγειλε για το 2017 νέες αυξήσεις στις μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων, της τάξης των 100 ευρώ μικτά, αλλά και πρόσθετη οικονομική ενίσχυση.

 Μεταξύ άλλων, οι παροχές αφορούν:
  • Ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι, ύψους 200 ευρώ καθαρά για κάθε εργαζόμενο
  • Επίδομα παρουσίας 800 ευρώ καθαρά (αφορά όσους δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους)
  • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.500 ευρώ καθαρά, για κάθε εργαζόμενο, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ
  • Επιπλέον ενίσχυση 500 ευρώ καθαρά, για τους εργαζόμενους, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2016
Σύμφωνα με τον κ. Καρέλια,  κατά τη διάρκεια του 2016, η καπνοβιομηχανία εισέφερε - σε έμμεσους και άμεσους φόρους - 532 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία και 7 εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία.

Την ίδια ώρα, οι δαπάνες για επενδύσεις, ιδίως σε νέες μηχανολογικές εγκαταστάσεις, ανήλθαν σε 13,7 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2017, η εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει και σε νέες επενδύσεις, ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ.
--------------------------------------
Πηγή: Ναυτεμπορική
--------------------------------------