Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

..ΠΟΣΟ "ΚΑΜΜΕΝΟ" ΠΙΑ;

...Από κολώνα της ΔΕΗ ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά στον Πύρριχο της Μάνης, που κατέκαψε Κότρωνα και Σκουτάρι. Την "πράσινη" Μάνη, δηλαδή.

Παρόμοια και η αιτία της καταστροφικής πυρκαγιάς στα Βάτικα, στις 17 του Ιουλίου, πριν από δυο χρόνια. Πόρισμα δεν υπάρχει, βέβαια. Ή, μάλλον υπάρχει, αλλά είναι "απόρρητο" και πηγαίνει από Περιφέρεια σε εισαγγελείς και τούμπαλιν. Σαν να είμαστε "βόδια" οι Βατικιώτες και δεν επιτρέπεται να μάθουμε τι προκάλεσε την καταστροφή που μετέτρεψε τον τόπο μας σε κάτι που δεν μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε. Γιατί; Ποιοι θίγονται, άραγε; Ποιοι ευθύνονται, τελικά;

Και για να τελειώνουμε: βάσει επιστημονικών και στατιστικών μελετών, οι κολώνες και οι πυλώνες της ΔΕΗ είναι η αιτία της μεγάλης πλειοψηφίας των δασικών πυρκαγιών.

Απορεί, λοιπόν, κανείς, ΓΙΑΤΙ ο ΑΔΜΗΕ επιμένει να τοποθετήσει εναέριο δίκτυο - πυλώνες υψηλής τάσης σε 27 χιλιόμετρα κατά μήκος της χερσονήσου του Μαλέα, για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Πελοποννήσου. Όταν το ανάλογο δίκτυο σχεδιάζεται να γίνει υπόγειο σε 47 ( ! ) χιλιόμετρα στην Κρήτη.

... "Γιατί η Κρήτη είναι είναι τουριστική, κύριοι!" (απαντούν οι "αρμόδιοι" παράγοντες και υπουργοί, που -για δες κάτι συμπτώσεις- είναι και Κρητικοί όλως τυχαίως!..).

Πυλώνες υψηλής τάσης στα καμμένα Βάτικα και στη -"μη τουριστική"- Μονεμβάσια, κατά τους παραγοντίσκους και τους υπουργεύοντες αυτούς, λοιπόν.

...Και μένεις να αναρωτιέσαι, πόσο "καμμένο" το 'χουν κάποιοι ανευθυνο-υπεύθυνοι, εκεί στα υπουργεία και στους ΑΔΜΗΕδες. Απλά.
-----------------------------
Καλλιόπη Λιβανού
-----------------------------