Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Απάντηση της σελίδας μας στην επιστολή της κυρίας Καρύδη.

Αγαπητή κυρία Καρύδη

Είναι γεγονός ότι σε πολλά σημεία συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, ειδικά σε ότι αφορά την εξοντωτική φορολογία που έχει επιβληθεί σε κάθε Έλληνα και σε κάθε σπιτικό, την φορολογία που οδηγεί κυριολεκτικά στην απόγνωση καθένα από εμάς.

Είτε είναι συνταξιούχος, που δεν έχει πια την δυνατότητα να εργασθεί για να συμπληρώσει την πενιχρή του σύνταξη, είτε είναι εργαζόμενος και αμοίβεται με ψίχουλα που τις περισσότερες φορές δεν αρκούν να περάσει ούτε τις μισές ημέρες του μήνα, είτε τέλος είναι επαγγελματίας και διαπιστώνει ότι πια δεν δουλεύει για να ζήσει αλλά για να συντηρήσει αυτό το αδηφάγο και καταχρεωμένο, όχι με δική του ευθύνη φυσικά, κράτος, που σπατάλησε όλους τους πόρους για να γίνουν κάποιοι συμπατριώτες μας μέτοχοι σε ελβετικές και κεϋμανικές τράπεζες.

Θλίβομαι όμως όταν διαπιστώνω ότι δεν έφθασε ένας ολόκληρος αιώνας για να μπορέσουν να μονιάσουν και να τα βρούν μια χούφτα άνθρωποι επάνω σε αυτό το νησί. Και ακόμη ο καθένας μόνος του προσπαθεί, πάντα εις βάρος κάποιου άλλου, είτε συντοπίτη, είτε περαστικού επισκέπτη να αποκτήσει αγαθά με δόλιο τρόπο και στην συνέχεια όχι μόνο να ντρέπεται για τις πράξεις και τις ενέργειες του αλλά να κομπάζει και να καυχιέται "ότι αυτός δεν είναι κορόϊδο, όπως οι υπόλοιποι"

Η φετεινή χρονιά δυστυχώς αποδείχτηκε δύσκολη γιατί βρέθηκε ένας άλλος παρόμοιος μεγαλοκαρχαρίας με πολύ δύναμη και ισχύ, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων η κομμάτων, που χρησιμοποιεί την δυναμή του και τα χρήματα του για να μετατρέψει τους μεγαλόστομους υπέρμαχους των "δίκιων του λαού" σε απλά χαλάκια για να σκουπίζει τα πόδια του. Και αφού έχει πάρει ένα σκασμό χρήματα από τις μέχρι τώρα επιδοτήσεις από μια φωτογραφική σύμβαση που ευνοούσε αποκλειστικά το άχρηστο πλοίο του, τώρα παίζει τρίλιζα και χορεύει καντρίλιες στην πλάτη του Κυθηραϊκού λαού και των επαγγελματιών και κατοίκων του.

Δυστυχώς ακολουθώντας μια ιδιαίτερη τακτική εμπνευσμένη από καθεστώτα που έχουν εκλείψει, οι κυβερνώντες έχουν καταφέρει να στρέφουν τον ένα εναντίον του άλλου και έτσι ο συνταξιούχος που δεν λαμβάνει απόδειξη γνωρίζει ότι αύριο το πρώτο που θα ακούσει, εάν δεν γεμίσει το ταμείο από προγραμματισμένους φόρους, είναι ότι θα του μειώσουν ακόμα περισσότερο την σύνταξη, οπότε θέλοντας και μη την απαιτεί γιατί δεν αντέχει άλλο τσεκούρι.

Το ίδιο αισθάνεται και ο υπάλληλος αλλά και καθένας που ξέρει ότι , ό,τι χάνεται απο τις αποδείξεις στο τέλος θα κληθεί να το συμπληρώσει αυτός.

Φυσικά για τα υπόλοιπα που αναφέρονται συμφωνούμε απόλυτα, προσωπικά όμως με ενοχλεί τρομερά όταν βλέπω μια πολύχρονη προσπάθεια προβολής του νησιού να πηγαίνει χαμένη από ελάχιστους ασυνείδητους που κακώς φέρουν την ιδιότητα του επαγγελματία στα Κύθηρα.

Και ναί είναι πια καιρός όλοι οι σωστοί επαγγελματίες κάθε κλάδου να απομονώσουν αυτά τα απολιθώματα του παρελθόντος και να τους οδηγήσουν στον κάδο των αζήτητων, δίνοντας έτσι μια καινούργια ώθηση στην τουριστική υποδομή του νησιού.
-------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-------------------------------