Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Ο Νίκος Μίχας μας ξεναγεί στα όμορφα Κύθηρα και μας μιλάει για τη νέα του ζωή

Με τον Νίκο Μίχα γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και είναι από τους πολύ καλούς μου φίλους. Πριν λίγους μήνες, όταν βρεθήκαμε για καφέ στο “Σεμεδάκι” στην Αγία Παρασκευή και τον ρώτησα τι θα κάνει το καλοκαίρι μου αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι θα είναι στα Κύθηρα καθώς διορίστηκε στο νοσοκομείο του νησιού όπου θα κάνει το αγροτικό του. Για λίγα δευτερόλεπτα δεν μίλησα.

Ήξερα μέσα μου ότι οι κάτοικοι των Κυθήρων και Αντικυθήρων θα είναι πολύ τυχεροί που θα έχουν τον Νίκο κοντά τους, έχοντας ήδη μία μεγάλη εμπειρία από το Αμαλία Φλέμινγκ. Του χαμογέλασα και του υποσχέθηκα ότι με την πρώτη ευκαιρία θα πήγαινα στα Κύθηρα να τον δω.

 

Πράγματι, την υπόσχεσή μου την κράτησα και με την Άννα Κουσιορή και τον Γιάννη Δόξα ξεκινήσαμε το ταξίδι μας στο υπέροχο νησί την 1η Ιουλίου. Με το που πατήσαμε στεριά, πήγαμε κατευθείαν  να τον βρούμε στην παραλία, Κομπονάδα. Αφού κάναμε τη βουτιά μας εκεί, του ζήτησα να πάμε σε μία από τις τρεις Καστροπολιτείες του νησιού.

Ο Νίκος δε χαλάει ποτέ χατίρι και έτσι μας ξενάγησε στο κάστρο του Μυλοποτάμου, όπου και ξεκινήσαμε την συνέντευξή μας.


Κάστρο Μυλοποτάμου

Όπου και να πηγαίναμε με τον Νίκο, οι κάτοικοι τον πλησίαζαν και όταν μιλούσαν για εκείνον το στόμα τους έσταζε μέλι. Δε θα ξεχάσω την ταβερνούλα που καθίσαμε ένα βράδυ στο Μυλοπόταμο, τον Πλάτανο, όπου η ιδιοκτήτριά του, η κυρία Καλλιόπη, μόλις ζητήσαμε τον λογαριασμό, ήρθε να μας πει ότι το τραπέζι το κάνει εκείνη για τον Νίκο.

Τον παρατηρούσα όλη την ώρα που μιλούσε για εκείνον και είχε κοκκινίσει.

Είναι ένα ντροπαλό παιδί και πολύ συνεσταλμένο γι’ αυτό και όλοι τον αγαπούν.

Φυσικά την επόμενη μέρα, μετά το νοσοκομείο  μας πήγε σε ένα άλλο αγαπημένο του μέρος και top αξιοθέατο του νησιού, το Κάστρο της Παλαιόχωρας για να συνεχίσουμε την συνέντευξή μας.

Οι τρεις μέρες που μείναμε δεν ήταν αρκετές για να χορτάσω μπόλικη ενέργεια από το νησί και να απολαύσω και την βόλτα στην Χύτρα που μας είχε υποδείξει ο Νίκος ότι έπρεπε να κάνουμε.

Δυστυχώς οι άνεμοι δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε την εκδρομή αυτή.

Εις το επανιδείν!
---------------------------------------------------------------------------------
Πηγή: travelgirl.gr-Markella Sharaiha, video: Άννα Κουσιορή, φωτό: Γιάννης Δόξας
---------------------------------------------------------------------------------