Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Σειρά παρεμβάσεων για τον συντονισμό και την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, με στόχο την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός Υγείας στη Βουλή.

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στο Κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κωνσταντίνου Μπαργιώτα, ο οποίος επισήμανε ότι σήμερα παρατηρείται πλήρης ευτελισμός της εφαρμογής του νόμου.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός παραδέχθηκε ότι ο νόμος που ψηφίστηκε το 2010 δεν εφαρμόζεται, ξεκαθάρισε όμως ότι το υπουργείο δεν προσανατολίζεται στην τροποποίησή του αλλά σε παρεμβάσεις που θα έχουν στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών καθώς παρατηρούνται αλληλοεπικαλύψεις που καταλήγουν στην μη εφαρμογή των υφιστάμενων διατάξεων.

Πρόσθεσε, δε, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα το θέμα θα συζητηθεί και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής καθώς «πρέπει να υπάρξει ένα σήμα ότι ο πολιτικός κόσμος αναζητεί μέτρα εφαρμοσμένης πολιτικής και ένα σήμα ότι ξεκινούν και πάλι έλεγχοι και αφήνουμε πίσω την περίοδο της πλήρους ασυδοσίας».
-------------------------
Πηγή:  Έθνος
-------------------------