Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η «Αξιοποίηση του Τουριστικού Περιπτέρου Μονεμβασίας»

Ένα μεγαλόπνοο έργο παίρνει σιγά-σιγά το δρόμο της υλοποίησης τους. 

Ένα έργο ταυτόσημο με τη νεώτερη ιστορία της Μονεμβασίας, μπαίνει σε τροχιά ολοκλήρωσης, το οποίο με τη σειρά του έρχεται να αναβαθμίσει ριζικά την ιστορική Μονεμβασία.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του monemvasianews.gr, το έργο «Αξιοποίηση του Τουριστικού Περιπτέρου Μονεμβασίας», εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-2020, στο άξονα 14 (ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ), με προϋπολογισμό 2.000.000,00 ευρώ.

Ήταν το 1964 όταν παραδινόταν στην τοπική κοινωνία το Τουριστικό Περίπτερο Μονεμβασίας, προϋπολογισμού 750.000 δραχμών. Ένα έργο το οποίο στα χρόνια λειτουργίας του, έδωσε υπεραξία στο χώρο και ταυτίστηκε όσο τίποτε άλλο με τη νεώτερη ιστορία της νέας πόλης της Μονεμβασίας. Ένα έργο το οποίο αναβάθμισε τον τουρισμό και προσέλκυσε πολλούς και ποικίλους επισκέπτες.

Ο Δήμος Μονεμβασίας καταγράφοντας τις ανάγκες του τόπου, αλλά και διαισθανόμενος την ανάγκη επέμβασης σε ένα κτίριο που δεχόταν τη φθορά του χρόνου, ετοίμασε την περίοδο 2010-2014, ολοκληρωμένη μελέτη αξιοποίησής του.

 

 

Μέσα από τη μελέτη προβλέπεται η συνολική επισκευή του υπάρχοντος, αλλά και η προσθήκη νέου τμήματος, το οποίο θα λειτουργήσει ως πολυχώρος εκδηλώσεων, με σύγχρονη αίθουσα δυναμικότητας 300 θέσεων. Παράλληλα προβλέπεται και η κατασκευή υπογείου για βοηθητικές χρήσεις.

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, μιλώντας στο monemvasianews.gr, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ 2014-2020, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι που βλέπουμε να ευδοκιμούν οι κόποι και οι προσπάθειες μας. Η αξιοποίηση του Τουριστικού Περιπτέρου Μονεμβασίας θα αναβαθμίσει το πολιτιστικό επίπεδο του τόπου και παράλληλα, θα ενισχύσει και θα ενδυναμώσει περαιτέρω τη φυσιογνωμία της Μονεμβασίας».

Το monemvasianews.gr αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους εκείνους που πίστεψαν και στήριξαν την όλη διαδικασία, από την ολοκλήρωση της μελέτης μέχρι την ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Έχουμε παράλληλα την πεποίθηση ότι η ολοκλήρωσή του, σε συνδυασμό με σειρά έργων που υλοποιήθηκαν ή εκτελούνται, τοποθετούν με τη σειρά τους τη Μονεμβασία στη θέση που της αξίζει.
--------------------------------------
Πηγή:  monemvasianews.gr
--------------------------------------