Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 27/4/2017- Συμμετοχή Δύμου Κυθήρων στην διεθνή τουριστική έκθεση «Taxidi 2017»

Ο Δήμος Κυθήρων στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής του, του έτους 2017 συμμετείχε στην διεθνή τουριστική έκθεση «Taxidi 2017», που πραγματοποιήθηκε από 21 έως 23 Απριλίου 2017 στην Λευκωσία της Κύπρου.

Η διεθνής αυτή έκθεση είναι η μεγαλύτερη που διοργανώνεται στην Κύπρο καθώς προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Στην έκθεση συμμετείχαν με δικά τους περίπτερα ταξιδιωτικοί πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, τουριστικά θέρετρα, τοπικές περιφέρειες και φορείς από την Κύπρο, την Ελλάδα, το εξωτερικό και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού.

Τον Δήμο Κυθήρων εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος κ. Μηνάς Κορώνης και η δημοτική σύμβουλος κα Μαρία Κασιμάτη.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το περίπτερο του Δήμου Κυθήρων επισκέφτηκαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) Ντίνος Κάκκουρας, στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο, εκπρόσωποι του ΕΟΤ Κύπρου, εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων της Κύπρου και πλήθος κόσμου.

Το περίπτερο του Δήμου μας επισκέφτηκε επίσης ο Δήμαρχος του αδελφοποιημένου Δήμου Καραβά Κύπρου κ. Νίκος Χατζηστεφάνου καθώς και ο τέως Δήμαρχος κ. Γιάννης Παπαϊωάννου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις των εκπροσώπων του Δήμου μας με τα τουριστικά γραφεία της Κύπρου Top kinisis, Xenos, Skylab και άλλα. Κάποια από αυτά έχουν ήδη εντάξει στο ευρύτερο πρόγραμμά τους που αφορά την Πελοπόννησο τα Κύθηρα σαν προορισμό, με ημερήσιες ή και πολυήμερες διακοπές. Οι νέες πτήσεις που έχουν ανοίξει φέτος από την Κύπρο προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας βοηθούν ιδιαίτερα σε αυτό.


Σημειώνουμε ότι το όνομα των Κυθήρων είναι ήδη αρκετά γνωστό στην Κύπρο και με την παρουσία του στην έκθεση αυτή ο Δήμος μας αναδεικνύει το νησί σε ένα σταθερά ανερχόμενο τουριστικό προορισμό για τους Κυπρίους.

Εκτός των επαγγελματικών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν με τα τουριστικά γραφεία, ο Δήμος μας προβλήθηκε ιδιαίτερα και στο κοινό της Κύπρου και απέσπασε πολλά θετικά σχόλια για την παρουσία του καθώς και για την ιδιαίτερα ευγενική και κατατοπιστική αντιπροσωπεία του.

Το περίπτερο του Δήμου μας επισκέφτηκαν επίσης φίλοι των Κυθήρων που έχουν ταξιδέψει στο παρελθόν στο νησί, οι οποίοι μετέφεραν στην αντιπροσωπεία μας τις καλύτερες εντυπώσεις τους από την φιλοξενία τους στα Κύθηρα.

Ο Δήμος Κυθήρων θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση και στη λειτουργία της έκθεσης αυτής και ειδικά την Προϊστάμενη του Γραφείου Ο.Ε.Υ. & Σύμβουλο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Α’ κα. Γιούλη Μπογιατζοπούλου, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) κ. Ντίνο Κάκκουρα, τον ιδρυτή και αρχισυντάκτη της Κυπριακής τουριστικής ιστοσελίδας www.cyprushighlights.com κ. Σταύρο Χατζησάββα και τον κ. Παύλο Νικολάου από την DisplayArt.

Η παρουσία του Δήμου στην τουριστική έκθεση «Taxidi 2017» μπορεί να θεωρηθεί και φέτος ιδιαίτερα επιτυχημένη καθώς λόγω και των νέων πτήσεων από την Κύπρο προς την Καλαμάτα ανοίγει ένα νέο δρόμο στην προσέγγιση περισσότερων Κυπρίων στα Κύθηρα.
-----------------------------
Πηγή: kythira.gr
-----------------------------