Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Ο Δήμος Κυθήρων στην 20η έκθεση ΤΑΞΙΔΙ 2017 στην Κύπρο

Η 20η έκθεση Ταξίδι 2017 άνοιξε πανηγυρικά τις πύλες της σήμερα Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία. Τα εγκαίνια της έκθεσης, την οποία παρουσιάζει η Τράπεζα Κύπρου για δεύτερη συνεχή χρονιά, τέλεσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης. Παρέστησαν Υπουργοί, Πρέσβεις, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Πρόεδροι και εκπρόσωποι συναφών οργανισμών, Διευθυντές Αεροπορικών Εταιρειών και πληθώρα άλλων προσκεκλημένων.

 
Ο Δήμος Κυθήρων συμμετέχει στην έκθεση ΤΑΞΙΔΙ 2017 στο περίπτερο 24. 
Κύθηρα – Αντικύθηρα … σταυροδρόμι πολιτισμών και λαών, σημείο έμπνευσης μεγάλων καλλιτεχνών, τόπος ξεχωριστός, με ανθρώπους φιλικούς και ζεστούς. Μεσαιωνικά κάστρα, παραδοσιακοί οικισμοί, βαθυγάλαζες παραλίες, εντυπωσιακά φαράγγια με καταρράκτες και κατανυκτικά μοναστήρια είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα που μπορεί κανείς να συναντήσει στα Κύθηρα.

Τα Κύθηρα διαθέτουν υψηλού επιπέδου υποδομές, σύγχρονο αεροδρόμιο, τακτικά ακτοπλοικά δρομολόγια, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για κάθε απαίτηση και όλες τις απαραίτητες ευκολίες που πρέπει να έχει ένα νησί του μεγέθους τους.

Τα Αντικύθηρα έχουν διατηρήσει την άγρια ομορφιά τους και αποπνέουν μια μυστικότητα, όπως τα μυστικά του περίφημου αρχαίου Ναυαγίου και του Μηχανισμού που επί 2000 χρόνια έκρυβαν στο βυθό τους.

Πλούσιο υλικό στην ελληνική και αγγλική γλώσσα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν οι επισκέπτες του περιπτέρου π.χ. ένθετο παραλιών και το κεντρικό τουριστικό φυλλάδιο. 

Σημαντικοί προορισμοί που μπορούν οι επισκέπτες να δουν είναι το Κάστρο Χώρας, τις παραλίες, τους Νερόμυλους για πεζοπορία, τον Καταρράκτη της Φόνισσας ή Νεράιδας, τα γραφικά χωριά παρά την θάλασσα π.χ. Αυλέμωνας, Καψάλι, Αγία Πελαγία. Επίσης το Μοναστήρι της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας και πολλά άλλα Ιερά Προσκυνήματα. Όσο αφορά τον γαστρονομικό πλούτο του νησιού οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν το Βενετσιάνικο Παστίτσιο (γίνεται την περίοδο των Απόκρεων), την παραδοσιακή Φατουράδα (τσίπουρο με κανελογαρύφαλλα), τα Αμυγδαλοτά, τα Λαδοπαξίμαδα, το θυμαρίσιο μέλι και τα Ξεροτήγανα. 

Η έκθεση θα είναι ανοικτή το Σαββατοκυρίακο 22 και 23 Απριλίου από η ώρα 16:00 μέχρι η ώρα 22:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.
--------------------------------------------
Πηγή:  cyprushighlights.com
--------------------------------------------