Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Υπό Απόλυτο έλεγχο η εκδηλωθείσα πυρκαγιά στην περιοχή του Κουμάρου Κυθήρων

Με την άμεση επέμβαση του τοπικού Πυροσβεστικού κλιμακίου, υπό τον διοικητή του κ. Λάζαρο Κωνσταντίνου, την αρωγή των 2 πυροσβεστικών οχημάτων του Δήμου αλλά και την ουσιαστική συμμετοχή του σώματος των εθελοντών πυροσβεστών του νησιού, κατασβέστηκε επιτυχώς η φωτιά που είχε εκδηλωθεί τις πρωϊνές ώρες σήμερα στην περιοχή Κουμάρος του Λιβαδίου.


Επί τόπου παραμένει ακόμα δύναμη του πυροσβεστικού κλιμακίου προς επιτήρηση και τυχόν αναζωπύρωση. Η πυρκαγιά δυνατόν να προήλθε από κρυμμένα σκουπίδια και παλαιά ελαστικά μέσα στην θαμνώδη έκταση.

Δυστυχώς ακόμη σρις μέρες μας υπάρχουν αρκετοί συμπατριώτες μας που βλέπουν τα απομακρυσμένα η απομονωμένα μέρη του νησιού σαν προσωπικές δικές τους χωματερές και αποθέτουν την βρωμιά τους και τα σκουπίδια τους  όπου βρούν.

Ατυχώς ουδέποτε έχει συλληφθεί κανείς, αλλά ούτε και έχει επιβληθεί κανένα πρόστιμο για παράνομες απορρίψεις σκουπιδιών και μπάζων, αφού οι δράστες μένουν άγνωστοι...

Αλλά και γνωστοί να είναι υπάρχει η γνωστή σε όλους ομερτά που προστατεύει , κάκιστα, όλους όσους εθελοβτικά συνεχίζουν να δολοφονούν την φύση και τον φυσικό πλούτο του τόπου.








----------------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Τάκης Μαυρουδής
----------------------------------------------------------------------