Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Η ΚΕΔΕ στηρίζει τους δανειολήπτες !

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) αναδεικνύει το οξύτατο θέμα των δανείων σε ελβετικό φράγκο  που αποτελεί θηλιά στο λαιμό για χιλιάδες ελληνικές οικογένειες αφού εν μέσω περιόδου βαθύτατης οικονομικής κρίσης (μειώσεις μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων, ανεργία) καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα συνεχώς αυξανόμενο άληκτο κεφάλαιο, καταβάλλοντας παράλληλα καταβληθείσες μηνιαίες δόσεις προσαυξημένες άνω του 50 %.

 
Πρόσφατα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ.), με αφορμή σχετική τροπολογία, κατέθεσε στην Βουλή φάκελο που εμπεριείχε αποφάσεις Δήμων και Περιφερειών όλης της χώρας οι οποίοι απευθύνονται στην Πολιτεία και ζητούν άμεση λύση, πριν βγουν στο σφυρί χιλιάδες σπίτια.

Σήμερα στην Συνεδρίαση της ΚΕΔΕ με πρωτοβουλία του προέδρου κου Πατούλη εισήχθη ως θέμα το σχετικό αίτημα του ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ, όπου και τελικώς υπερψηφίστηκε !!
 
Στα πλαίσια αυτά, παρενέβην ο ΣΥΔΑΝΕΦ, μέσω του  εκπροσώπου του κου Παντελή Αντωνιάδη, ο οποίος αφού κατέθεσε  σχετικό φάκελο με τις αποφάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση τονίζοντας πως θετική θα είναι μια τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία και για την ίδια την Πολιτεία αφού η άμεση εφαρμογή του διατακτικού της ιστορικής δικαστικής απόφασης, αυτόματα θα τονώσει την αγορά, εφόσον το καπέλο των δόσεων (έως και 57% επιπλέον) που καλούνται τώρα τα χιλιάδες νοικοκυριά να καταβάλλουν, αυτόματα θα μετακυλήσει στην καθημερινότητα του πολίτη, δηλαδή στην αγορά δίνοντας την ένεση τόνωσης που τόσο πολύ έχει ανάγκη.
 
Μέσω του σημερινού ψηφίσματος αναγνωρίζεται για ακόμη μια φορά η ανάγκη κοινωνικής συμμαχίας με σημαιοφόρο την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υιοθετώντας παράλληλα το αίτημα χιλιάδων Ελλήνων δανειοληπτών, που αιτούνται από την Πολιτεία την άμεση ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας κινούμενη στις επιταγές της απόφασης υπ’ αριθμ. 334/2016 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών από ασκηθείσα Συλλογική αγωγή.