Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Τα Δέντρα ...Πέθαναν Όρθια

Από αυτή την σελίδα έχομε αναφερθεί αρκετές φορές στο πευκόδασος του Καψαλίου καθώς και για την βαμβακίαση που είχε προσβάλλει τα πεύκα.

Όπως ήταν φυσικό από την μάχη μεταξύ πεύκων και ασθένειας νικητής βγήκε η ασθένεια των πεύκων με αποτέλεσμα, σήμερα πια, την καταπράσινη θέα να έχει αντικαταστήσει σε αρκετά σημεία το βαθυ καφέ χρώμα της ξεραϊλας.


Τα δέντρα πια πέθαναν όρθια, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα δέντρα και όπως σιγά σιγά συμβαίνει γενικά στην φύση που τόσο πολλά δίνει και τόσο πολυ΄την πολεμάει και την μισεί ο άνθρωπος, προσπαθώντας μόνο να παίρνει από την φύση χωρίς να δίνει ποτέ τίποτε.

Τα ξεραμένα δέντρα και τα πεσμένα ξεραμένα κλαδιά τους, ας μην ξεχνάμε πως αποτελούν ένα πρώτης τάξεως έναυσμα για τυχαία ανάφλεξη και γρήγορη επέκταση φωτιάς.
Ακόμη ας μην ξεχνάμε ότι στην προκειμένη περίπτωση το δάσος βρίσκεται πολύ κοντά, σχεδόν αγγίζει αρκετά κτίσματα και σπίτια του οικισμού.




Τι θα γίνει λοιπόν;;; Θα πρέπει εκτός από τον θάνατο των δέντρων να θρηνήσουμε και ανθρώπινες απώλειες από τυχόν ατύχημα πυρκαϊάς η επιβάλλεται να μεριμνήσει κατάλληλα η Δημοτική αρχή, με την βοήθεια ίσως του πυροσβεστικού κλιμακίου του νησιού, να κόψει και να απομακρύνει τελείως όλα τα ξεραμένα δέντρα και κλαδιά από την περιοχή του δάσους ;;;;;

Ελπίζουμε η επισήμανση μας αυτή να γίνει αντιληπτή και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να προληφθεί κάθε κίνδυνος που θα μπορούσε να μεταβάλει ξαφνικά ένα ονειρεμένο τόπο σε απλό εφιαλτικό όνειρο............





------------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Γιώργος Σάμιος
------------------------------------------------------------------