Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

«Εγκύκλιος προς τους ΟΤΑ για δικαιώματα και υποχρεώσεις των εργαζομένων»

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017, με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) και με εργαζόμενες στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων. Τη διοίκηση της ΟΙΥΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Κυριακούλιας, ο Αντιπρόεδρος Θάνος Βασιλόπουλος και η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Μεταξία Στεκουλέα. Τις εργαζόμενες εκπροσώπησαν επικεφαλής σωματείων τους από την Αθήνα και την Περιφέρεια. 


Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων του κλάδου έθεσαν το ζήτημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας, στη βάση των πάγιων αναγκών που καλύπτουν, με αμοιβή που να αντιστοιχεί στο έργο που προσφέρουν και με ανάλογα δικαιώματα εργασίας και ασφάλισης. Επίσης, ενημέρωσαν τον υπουργό για τις συνθήκες εργασίας τους με συγκεκριμένα παραδείγματα και διαμαρτυρήθηκαν για αοριστία ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι θα εξεταστεί η αποστολή εγκυκλίου προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), με την οποία θα αποσαφηνίζονται ζητήματα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, προκειμένου να αποφεύγονται καταχρηστικές πρακτικές σε βάρος των εργαζομένων. Επίσης, το υπουργείο θα συμβάλλει προκειμένου να επισπευτεί η διαδικασία για την εκταμίευση των ποσών για τις πληρωμές των καθαριστριών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων και για την πρόθεση του υπουργείου να δρομολογήσει διακομματικό διάλογο για την καταγραφή και την αποτίμηση των πολλών διαφορετικών συμβάσεων εργασίας σε Δημόσιο και  ΟΤΑ, με σκοπό να αντιμετωπιστεί η σημερινή δαιδαλώδης κατάσταση, η οποία καθιστά «όμηρους» χιλιάδες εργαζόμενους οι οποίοι απασχολούνται στις ίδιες θέσεις επί πολλά έτη.
---------------------------
Πηγή: epoli.gr
---------------------------