Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΔΤ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΕΝΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΙΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΠΕΤΣΙΩΤΩΝ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ

Η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά παρευρέθη  την  Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις θρησκευτικές εκδηλώσεις των Σπετσών εις μνήμην των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων.

Αρχικά, στον Ιερό Ναό των Αγίων Τριών Νεομαρτύρων στις Σπέτσες, τελέσθηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ.κ.  Δωροθέου Β΄, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου, παρουσία της  βουλευτή Γεωργίας Γεννιά, του Δημάρχου Σπετσών κ. Παναγιώτη Λυράκη, του Αστυνομικού Διευθυντού Σπετσών, του Λιμενάρχου Σπετσών , στελεχών του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής, Νέων και  πολιτιστικών συλλόγων,  μαθητών των σχολείων όλων των βαθμίδων και πλήθους πιστών.

Εν συνεχεία, ακολούθησε η ιερή λιτάνευση των εικόνων των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων, της Παναγίας «Θεραπεύτριας» καθώς και Τιμίων Λειψάνων των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Ρεθύμνης. Επιπλέον,  τελέσθηκε  τρισάγιο στο Ηρώο για την 150ή επέτειο του ολοκαυτώματος της Μονής Αρκαδίου με κατάθεση στεφάνων και ξενάγηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα κατάνυξης και μεγαλοπρέπειας και ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη  Συμεών Βολιώτη, Πρωτοσύγκελου Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  και με την τιμητική βράβευση που έκανε ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Εφραίμ όπου απένειμε το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης  στους δύο Μητροπολίτες και τίμησε με αναμνηστικές πλακέτες και σταυρούς των Σπετσών τοπικούς Συλλόγους και Φορείς.

Κατά την παρουσία της στο νησί,  η βουλευτής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους,  αλλά και να  πραγματοποιήσει σειρά επαφών  με φορείς και τοπικούς παράγοντες,  προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα προβλήματα του νησιού και των κατοίκων.  Τέλος, η βουλευτής ευχαρίστησε τον Δήμο Σπετσών για την τιμητική  πρόσκληση και ευχήθηκε στους κατοίκους του νησιού υγεία, ειρήνη και αγάπη.