Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Συστράτευση των επιστημόνων ζητούν οι γιατροί - Το νέο ασφαλιστικό «κηδεία των Ελλήνων γιατρών και επιστημόνων»

Την αγανάκτησή τους για το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα, «που με αυταρχισμό δημεύει το εισόδημα του επιστημονικού κόσμου και τινάζει στον αέρα τις συντάξεις του» και την αγωνία τους για το μέλλον τους εξέφρασαν δεκάδες γιατροί, πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων, Επιστημονικών Ενώσεων και Επαγγελματικών Φορέων που συμμετείχαν στην πανιατρική συγκέντρωση -ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με θέμα «ασφαλιστικός -φορολογικός νόμος ,οι συνέπειές του για τους γιατρούς».


«Κηδεία των Ελλήνων γιατρών και επιστημόνων», αναγραφόταν στο φέρετρο που είχε τοποθετηθεί μέσα στην αίθουσα που διεξαγόταν η ημερίδα. Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα, οι γιατροί έκαναν λόγο για «δήμευση του εισοδήματος του επιστημονικού κόσμου», υποστηρίζοντας ότι «ο νέος νόμος οδηγεί στην επαγγελματική εξόντωση και στην οικονομική εξαθλίωση, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους συνταξιούχους, ενώ συγχρόνως απειλεί την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών».

Οι γιατροί αποφάσισαν συστράτευση όλων των επιστημόνων ενάντια στο «ανεφάρμοστο και ανθρωποκτόνο νέο σύστημα», ζήτησαν την απόσυρσή του και διάλογο από μηδενική βάση.

Οι εμπειρογνώμονες που συμμετείχαν στην πανιατρική συγκέντρωση -ημερίδα του ΙΣΑ έκαναν λόγο για «ένα πρόχειρο και ανεφάρμοστο ανθρωποκτόνο νομοθέτημα, για το οποίο εγείρονται σοβαρά ζητήματα συνταγματικότητας των ρυθμίσεων, τα οποία θα αξιοποιηθούν στα ένδικα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν».

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος διευκρίνισε ότι θα εξαντληθούν όλα τα μέσα προκειμένου να μην εφαρμοστεί αυτός «ο άδικος και κοινωνικά ανάλγητος νόμος», που επιβαρύνει όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους, ενώ κηρύττει τον πόλεμο στους νέους οδηγώντας τους στην ξενιτιά.

«Πουθενά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν υπάρχει ανάλογο σύστημα που να κατανέμει τόσο ανισοβαρώς τα βάρη, μεταφέροντας το πρόβλημα στις επόμενες γενεές. Καλούμε όλο τον επιστημονικό κόσμο να συστρατευτεί ενάντια στα ειδεχθή αυτά μέτρα και ζητούμε από τα πολιτικά κόμματα να πάρουν σαφή θέση καθώς υποθηκεύεται το μέλλον ολόκληρων γενεών. Ζούμε ιστορικές στιγμές και όλοι έχουν χρέος να αναλάβουν τις ευθύνες τους», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης.

«Είναι η πρώτη φορά που ψηφίζεται ένας νόμος, τόσο μεγάλης σημασίας, χωρίς να έχει γίνει αναλογιστική μελέτη. Το νέο σύστημα που ξεκινά με έλλειμμα 1 δισ., δημιουργεί τεράστια αβεβαιότητα και κοινωνική ασφυξία, ενώ δυναμιτίζει τις συντάξεις χωρίς καμία προοπτική.

Πρόκειται για ένα πρόχειρο και θνησιγενές μόρφωμα, το οποίο δεν προβλέπει μεταξύ άλλων τι θα συμβεί μετά το 2018» , ανέφερε ο Γιώργος Ρωμανιάς οικονομολόγος πρώην γεν. γραμματέας Κοιν. Ασφαλίσεων.

Θέμα την «Κρίση του ασφαλιστικού συστήματος», είχε η εισήγηση του καθηγητή Εργατικού Δικαίου Αλέξη Μητρόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι «τα χρόνια του μνημονίου οι συνταξιούχοι έχασαν περισσότερα από 48 δισ . Ουσιαστικά μετακυλίθηκε η κρίση στους συνταξιούχους και στους ασφαλισμένους ,την ώρα που το συνταξιοδοτικό σύστημα οδηγείται σε κατάρρευση.

Πρόκειται για ένα εκ προμελέτης έγκλημα κατά των συνταξιούχων και του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ελένη Παπαευαγγέλου Νομικός Σύμβουλος του ΙΣΑ μίλησε για τη νομική αντιμετώπιση του ασφαλιστικού ζητήματος και αναφέρθηκε στα ένδικα μέσα, τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιήσει ο ΙΣΑ.
-------------------------
Πηγή:   ΑΜΠΕ 
-------------------------

Σχόλιο Σελίδας:

Αλήθεια αναρωτιέμαι προς τι οφελούν και σε τι αποσκοπούν όλες αυτές οι "οπαδικές" εκδηλώσεις των ιατρών......

Όπως διάβασα σε σχετικό ρεπορτάζ η όλη διαμαρτυρία έγκειται στο ότι αντί να πληρώνουν μόνο 5000 ευρώ το χρόνο για ασφάλιση θα πληρώνουν περίπου 20000~25000..... Όσο για το που θα τα βρούν ;;;; Εδώ πραγματικά σταματάει το μυαλό κάθε Έλληνα που έχει χρησιμοποιήσει είτε την δημόσια νοσηλεία και επέμβαση είτε την ιδιωτική....

Και στις δύο επικρατεί το ίδιο τροπάρι, με μόνη διαφορά ότι στην δημόσια τα έξοδα χειρουργείου και νοσηλείας καλύπτονται εξ ολοκλήρου από την ασφαλιστική κάλυψη ενώ στον ιδιωτικό συμβεβλημένο τομέα μόνο μερικώς, εξαρτώμενη από το είδος της επέμβασης...

Κατά τα άλλα ο εκάστοτε γιατρός είτε είναι ΩΡΛ και κάνει μια απλή εγχείρηση αμυγδαλών είτε είναι καρδιοχειρούργος και κάνει μεταμόσχευση θα πάρει το "κατι τις του" , πάντα βέβαια χωρίς απόδειξη χωρίς κάρτα και πάντα με το "αγγελτήριο", που τόσο άστοχα πρόβαλλαν οι "επιστήμονες" σαν ατού για τον όποιο δύστυχο η δύστυχη θα βρεθεί να περιμένει στο φορείο με το πράσινο σκουφάκι.......

 Ας κάνουμε λοιπόν ένα μικρό υπολογισμό κύριοι επιστήμονες {και αν θέλετε αποδείξεις έχω πάρα πολλές και μάλιστα πολύ πρόσφατες...}. 

Έχουμε και λέμε λοιπόν :  Χειρούργος σε ιδιωτική συμβεβλημένη κλινική που έχει ειδικευθεί στην αγγειοχειρουργική αναστόμωση, και που κάνει 4-5 επεμβάσεις του είδους ημερήσια, έχει ταρίφα 500 ευρώ που τα εισπράττει εν τη παλάμη αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η επέμβαση και ακριβώς με το ξύπνημα του εγχειρισμένου.   Οπότε 500 Χ 5 = 2500 την ημέρα επί 5 ημέρες = 12500 την εβδομάδα. Αυτά φυσικά δεν φαίνονται πουθενά ούτε δηλώνονται πουθενά αλλά ούτε και καταγγέλονται διότι ατυχώς οι άνθρωποι που κάνουν αυτού του είδους τις εγχειρήσεις είναι δέσμιοι της ασθένειας τους και από την επιτυχία η όχι της συγκεκριμμένης επέμβασης εξαρτάται αποκλειστικά η συνέχιση της ζωής τους και η αποφυγή του κατάπτυστού αγγελτηρίου "διαμαρτυρίας" των "αρπακτικών" που επί χρόνια έχουν μετατρέψει τον όρκο του Ιπποκράτη σε λαϊκό άσμα του Καρρά.....

Και όλοι αυτοί παραπονιούνται και διαμαρτύρονται γιατί τα βάρη του κράτους είχανε συνηθίσει να τα κρατούν οι μισθοσυντήρητοι νοσηλευτές και νοσηλέυτριες καθώς και ότι έδιναν από τον μισθό τους τον επίσημο και όχι από τα "δωράκια"... Και ακόμη από τις συντάξεις αυτών που τους έπιναν και εξακολουθούν να τους πίνουν το αίμα.......

Σταματήστε λοιπόν να προκαλείτε το κοινό αίσθημα και πληρώστε και εσείς ότι σας αναλογεί.... Ντροπή πια.....

Και θα ήθελα να βρεθεί έστω και ένας κάτοικος αυτής της χώρας που έχει κάνει οιουδήποτε είδους επέμβαση και δεν τα "έσκασε" σε κάποιον από τους σημερινούς "παραπονούμενους"........