Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Δελτίο Τύπου - 9/12/2016 - Βελτίωση, Συντήρηση κτηρίου βιβλιοθήκης

Ολοκληρώθηκαν εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης στο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στα Κοντολιάνικα. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν νέα θερμομονωτικά κουφώματα αλουμινίου, έγινε επισκευή και αντικατάσταση των εξωτερικών υδροροών που είχαν καταστραφεί, γενικές εργασίες βαφής εσωτερικά και εξωτερικά, τοποθέτηση νεάς θύρας στον αύλειο χώρο για να μην υπάρχει πρόσβαση στο παρακείμενο οικόπεδο, κατασκευή εξωτερικών νιπτήρων για χρήση των παιδιών στα εκπαιδευτικά προγράμματα. 

Τέλος τοποθετήθηκε εξαρχής πλήρες σύστημα πυρασφάλειας με βάση τις προβλέψεις της νομοθεσίας. Οι εργασίες έχουν στόχο την αναβάθμιση του χώρου και την εμπέδωση αισθημάτων ασφάλειας για όσους επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη και κυρίως για τα παιδιά που συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά της προγράμματα. Οι δαπάνες καλύφθηκαν εν μέρει από το Δήμο Κυθήρων και εν μέρει από το ΝΠΔΔ στο οποίο έχει πλέον υπαχθεί επίσημα η Δημοτική Βιβλιοθήκη.



Επίσης, με δαπάνες του ΝΠΔΔ του Δήμου, έγιναν εργασίες εξωτερικών επισκευών και χρώσεων στο κτίριο που στεγάζεται ο Παιδικός Σταθμός στα Φράτσια και προγραμματίζονται νέες εργασίες επισκευών και ανακαινίσεων με το νέο προϋπολογισμό του 2017 (αντικαταστάσεις κουφωμάτων, ανακαίνιση κουζίνας, νέες ηλεκτρικές συσκευές και εξοπλισμός κ.λπ.).


---------------------------------
Πηγή: kythira.gr
---------------------------------