Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Ομολόγησε ο εραστής τη δολοφονία του Ελληνα πρέσβη στη Βραζιλία

Την ενοχή του για συμμετοχή στη δολοφονία του πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη ομολόγησε το απόγευμα της Παρασκευής, ώρα Ελλάδος, ο φερόμενος ως εραστής της συντρόφου του θύματος, αξιωματικός της Αστυνομίας Στρατού Sérgio Gomes Moreira Filho. Ο άντρας αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι εμπλέκεται στο έγκλημα όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν το βίντεο από την κάμερα έξω από το σπίτι του πρέσβη όπου φαίνεται να τραβάει κάτι σαν πτώμα μέχρι ένα αυτοκίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό από τις κάμερες έξω από το εξοχικό όπου ο πρέσβης έκανε διακοπές βοηθάει να συναρμολογηθεί το παζλ για την υπόθεση δολοφονίας.


Ένα από τα στοιχεία που βοήθησαν την αστυνομία να ξεμπλέξει το κουβάρι της υπόθεσης ήταν οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στον καναπέ στο σπίτι όπου ζούσε το ζευγάρι. Από εκεί κατάλαβαν ότι ο Αμοιρίδης έπεσε εκεί μέσα νεκρός και μετά μεταφέρθηκε στο αυτοκίνητο όπου και απανθρακώθηκε. Από τις κηλίδες αίματος συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο πρέσβης μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, ωστόσο τον τελικό λόγο έχουν οι ιατροδικαστές, το πόρισμα των οποίων αναμένεται στις επόμενες ώρες.



Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η απόφαση για τη δολοφονία ελήφθη από τη Βραζιλιάνα Φρανσουάζ, σύντροφο επί 15ετία του πρέσβη, και τον αστυνομικό εραστή της τρεις μέρες πριν την αποτρόπαια πράξη. Ηταν τότε που ο πρέσβης με τη Φρανσουάζ είχαν έναν πολύ έντονο καβγά. Σϋμφωνα με κάποιες πηγές, ενδέχεται και να άσκησε βία κατά της συντρόφου του. Η γυναίκα τότε στράφηκε στον εραστή της και του εξομολογήθηκε όσα έγιναν με αποτέλεσμα εκείνος να γίνει έξαλλος. Το σατανικό ζευγάρι άρχισε να στρώνει τα σχέδια, που θα εκτελούσε περίπου 72 ώρες αργότερα.

Ο εραστής αστυνομικός που κρατείται από χθες το βράδυ αρχικά αρνούνταν κάθε συμμετοχή, όταν όμως του έδειξαν ότι έχουν καταγραφεί όλα σε κάμερα, έσπασε. Ενταλμα σύλληψης υπάρχει επίσης για τη Φρανσουάζ αλλά και άλλα δύο άτομα, των οποίων η εμπλοκή δεν έχει προς το παρόν διασαφηνιστεί.

Τραγική φιγούρα η μητέρα της Φρανσουάζ, Ροζάντζελα Ολιβέιρα που μόλις έμαθε την εμπλοκή της κόρης της κατέρρευσε. «Τον ήξερα τον αστυνομικό. Ερχόταν και στο σπίτι μας. Ηταν στην ασφάλεια ενός γνωστού μας δικηγόρου. Ο Αμοιρίδης ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Δεν το άξιζε αυτό» δήλωσε στα βραζιλιάνικα ΜΜΕ.


------------------------------
Πηγή: protothema.gr
------------------------------