Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Ενημέρωση για την προσάραξη πλοίου ''ALCATRAS'' σημαίας Τουρκίας στην Κω

Αναφορικά με την προσάραξη του καταδυτικού πλοίου ''ALCATRAS'' σημαίας Τουρκίας, την 26/12/2016 στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Άκρας Σκανδαρίου νήσου Κω   γνωρίζεται ότι,  κλιμάκιο στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.-ΑΚΤ. της  Λιμενικής Αρχής Κω το οποίο επιβιβάστηκε επί του ανωτέρω πλοίου, διενέργησε τους απαραίτητους ελέγχους από τους οποίους δεν  διαπιστώθηκαν αντικανονικότητες.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, το πλήρωμα του πλοίου  ήταν συνεργάσιμο  ευχαριστώντας την οικεία Λιμενική Αρχή και το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τις μέχρι τώρα ενέργειες και την εν γένει συνδρομή.
   
Επίσης, ελέχθησαν οι εσωτερικοί χώροι του πλοίου όπου διαπιστώθηκε  εισροή υδάτων η οποία αντιμετωπίζεται με ίδια απαντλητικά μέσα ενώ δεν παρατηρήθηκε διαρροή καυσίμων – λιπαντικών.
    
Περαιτέρω, η πλοιοκτήτρια εταιρεία ενημέρωσε την Λιμενική Αρχή Κω ότι έχει έρθει σε συμφωνία με ελληνική εταιρεία ρυμουλκών έτσι ώστε σε συνεργασία με καταδυτικό συνεργείο να επιτευχθεί η  αποκόλληση του πλοίου μετά την βελτίωση των καιρικών συνθηκών.
    
Από την οικεία Λιμενική Αρχή επιτηρείται η ευρύτερη περιοχή καθ' όλο το εικοσιτετράωρο ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.
------------------------
Πηγή: hcg.gr
------------------------