Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Ηλεία: Δύο τόνοι φάρμακα στα αζήτητα

Δύο τόνοι φάρμακα για όλες τις παθήσεις «μουχλιάζουν» στις αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού της Αμαλιάδας , εξ αιτίας της ανικανότητας που δείχνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ηλεία να διαχειριστεί άμεσα, σωστά και αποτελεσματικά την συγκεκριμένη βοήθεια που απευθύνεται σε Έλληνες και «ξένους».

Την καταγγελία έκανε στο apokalypseis.com ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης που έχει αναλάβει με τοπική ομάδα ιατρών και την βοήθεια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα , την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Σύρων προσφύγων που φιλοξενούνται μαζί με δεκάδες παιδιά από τον περασμένο Μάρτη στην ξενοδοχειακή μονάδα LM της Μυρσίνης Ηλείας.

«Μετά από μεγάλες προσπάθειες καταφέραμε και συγκεντρώσαμε δύο τόνους φάρμακα που αφορούν διάφορες παθήσεις . Πολλά από αυτά είναι πανάκριβα. Ενημερώσαμε τους αρμόδιους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά δυστυχώς δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για να αξιοποιήσει την συγκεκριμένη βοήθεια η οποία έχει αποθηκευτεί στις εγκαταστάσεις του Ερυθρού Σταυρού Αμαλιάδας.» – ανέφερε ο κ.Τσαούσης. Τα συγκεκριμένα φάρμακα θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε οικονομικό επίπεδο χιλιάδες άτομα που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κάνει έκκληση μέσω του www.apokalypseis.com προς κάθε δήμο της Ηλείας και κοινωνική δομή να δείξουν ενδιαφέρον και να αξιοποιήσουν την σημαντική αυτή βοήθεια προς όφελος των πολιτών που έχουν ανάγκη.

«Δεν μας ενδιαφέρει το χρώμα, η φυλή , η καταγωγή και η θρησκεία εκείνων που έχουν ανάγκη την φαρμακευτική περίθαλψη. Τα φάρμακα είναι για όλους δωρεάν. Όμως θα είναι πολύ άδικο να μένουν στην αποθήκη την ώρα που εκεί έξω Ελληνες και «ξένοι» βιώνουν την φτώχεια και την οικονομική εξαθλίωση ο καθένας για τους δικούς του λόγους και με τον δικό του τρόπο» – ανέφερε ο ο κ. Τσαούσης .
-------------------------------------------------------
Πηγή: apokalypseis.com-Μάκης Νοδάρος
-------------------------------------------------------