Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Στην Αθήνα η επιστολή των θεσμών

Στην Αθήνα έφτασε το απόγευμα της Πέμπτης το e-mail των θεσμών, αναφορικά με τις διευκρινίσεις που ζητούν για τις παροχές της κυβέρνησης. 
Στην επιστολή καταγράφονται τα σημεία στα οποία ζητούν οι εταίροι απαντήσεις, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.



Παράγοντες του ESM εκτιμούσαν ότι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα.

Νωρίτερα, κυβερνητικός αξιωματούχος εκτιμούσε ότι στην ελληνική απάντηση θα δίνονται διαβεβαιώσεις ότι δεν επηρεάζονται οι στόχοι του προγράμματος από τα μέτρα κοινωνικής στήριξης, ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται από το πρόγραμμα, καθώς και ότι πρόκειται για μια εφάπαξ παροχή.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι η ελληνική πλευρά ζήτησε στο πλαίσιο του EuroWorking Group να αποσταλούν γραπτώς στην Ελλάδα όλες οι αντιρρήσεις των θεσμών για το θέμα του έκτακτου οικονομικού βοηθήματος στους συνταξιούχους, προκειμένου στη συνέχεια η ελληνική πλευρά να απαντήσει λεπτομερώς επί αυτών των αντιρρήσεων.

Ο ίδιος παράγοντας άφηνε ανοιχτό η επιστολή Τσακαλώτου προς τους θεσμούς να μην σταλεί ούτε την Πέμπτη.

Πάντως, το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος υποστήριζε ότι έχει ξεκαθαριστεί ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος δεν θα συνδεθούν με την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και θα ενεργοποιηθούν, κατά πάσα πιθανότητα, στις αρχές του χρόνου.
---------------------
Πηγή:  ΑΜΠΕ
---------------------