Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Ντέισελμπλουμ: Ελήφθη η επιστολή Τσακαλώτου - «Ξεπαγώνουν» οι συζητήσεις

Την επανέναρξη των συνομιλιών για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους, που είχαν «παγώσει» λόγω των κυβερνητικών παροχών, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ.



Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Ντέισελμπλουμ ανέφερε ότι οι πιστωτές συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συνομιλίες, αφού παρέλαβαν την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην οποία επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας.

«Είμαι ευτυχής που συμπεραίνω ότι ανοίξαμε τον δρόμο (...) για να προχωρήσουμε με τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, που θα γίνουν τον Ιανουάριο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μαξίμου: Δικαίωση των κυβερνητικών επιλογών
«Το ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμών μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που ανακοίνωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ αποτελεί την αναμενόμενη δικαίωση των κυβερνητικών επιλογών να στηριχτούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και, με το πάγωμα του ΦΠΑ, οι κάτοικοι των νησιών που δέχονται προσφυγικές ροές» ανέφεραν κύκλοι του Μαξίμου σε δηλώσεις τους στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Ο μόνος που σήμερα δεν χαίρεται είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έσπευσε να ταυτιστεί και στη Βουλή με τις πιο τιμωρητικές πτέρυγες των δανειστών» πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Αδ. Γεωργιάδης: Να δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή Τσακαλώτου
Να δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ζητεί ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης.
Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης έγραψε στο Twitter: «Δεν μας δίνουν και μας να διαβάσουμε αυτή την επιστολή Τσακαλώτου στον ESM να δούμε τί λέει;».

Άμεση ενημέρωση ζητεί το ΠΑΣΟΚ
Άμεση ενημέρωση σχετικά με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση ζητεί το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας ωστόσο θετική την εξέλιξη για το «ξεπάγωμα» των συνομιλιών για το χρέος.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του κόμματος υπογραμμίζεται ότι «μετά την απώλεια πολύτιμου για την οικονομία μας χρόνου, λόγω των ψευτοπαλληκαρισμών του κ. Τσίπρα, είναι θετικό ότι ξαναρχίζουν οι διαδικασίες για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος».
«Ελπίζουμε η επιστολή του υπουργείου Οικονομικών να μην είναι μια ακόμη πράξη ντροπής για την Ελλάδα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ποτάμι: Να μας πουν τον λογαριασμό
«Πριν η κυβέρνηση σπεύσει να πανηγυρίσει καλό θα ήταν να ξέρουμε και τι γράφει στην επιστολή μετανοίας και τι δεσμεύσεις ανέλαβε. Γιατί έχουμε συνηθίσει πλέον ότι οι διαπραγματεύσεις της συνοδεύονται πάντα από βαρύ λογαριασμό για τους Έλληνες», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας.
Ο ίδιος σημειώνει ότι «η επιστολή του κ. Τσακαλώτου, που πήγαινε κι ερχόταν για μέρες, ανακοινώθηκε παραμονή Χριστουγέννων από τον κ. Ντάισελμπλουμ, ότι ελήφθη. Είναι θετικό ότι θα ξαναρχίσουν οι συζητήσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος».
-------------------------------------
Πηγή:  Ναυτεμπορική
-------------------------------------