Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΕΓΧΩΡΙΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Εγχωριου Περιουσιας !

Αγαπητέ κύριε Κυβερνητικέ Εκπρόσωπε ( κ. Λαμπρινίδη ), παρ ότι είναι εμφανές ότι δεν συγγράψατε εσείς αυτό το κείμενο,  απαντώ όμως σε εσάς, διότι έχοντας θύσει 5 ερωτήματα προς τον αξιότιμο κ. Δήμαρχο, αυτά κατεβήκαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναρτήθηκε το άρθρο αυτό:



1.            Βεβαίως κ ο κ. Μ. Πρωτοψάλτης είναι φίλος μου.
2.            Μιλάτε για «παραπληροφόρηση  και εμπαθή σχόλια κατά της Εγχωρίου»
Η πραγματικότητα είναι οτι εσείς και αυτοί τους οποίους εκπροσωπείτε παραπληροφορούν τους Κυθήριους.
Κυθήριοι καταλάβετε επι τέλους ότι η Εγχώριος Περιούσια ειναι η δική σας κοινή περιούσια !
Κυθήριοι καταλάβετε ότι η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας είναι η επιτροπή που διαχειρίζεται την περιουσία σας , και είναι υπόλογη σε εσάς .
Πολλές δε φορές τα συμφέροντα της επιτροπής είναι εις βάρος της Εγχωρίου Περιουσίας.
3.            Δηλώνετε ότι έχετε αντιπαρατεθεί μαζί μου δημοσίως και μάλιστα πολλές φορές. Προσκαλώ σε δημόσιο διάλογο με θέμα την «Εγχώριο Περιουσία», σας καλώ εσάς ή όποιον άλλον εσείς προτείνετε από τα μέλη της επιτροπής Ε.Π. να αντιπαρατεθούμε σε οποιοδήποτε τοπικό ΜΜΕ .
Όσο δε για την αμάθεια ή την ημιμάθεια μιλάνε τα πτυχία από μόνα τους !
4.            Γράφετε «Ως Μηχανικός που ισχυρίζεστε πως είναι ... » , την δυσφημιστική σας αυτή λοιδορία την αντιπαρέρχομαι , κατα πρώτον διότι το κείμενο δεν είναι δικό σας (εκείνος που το έγραψε δεν έχει παρά να το γράψει επωνύμως) και κατά δεύτερον διότι είμαι Αρχιτέκτων Μηχανικός μέλος του ΤΕΕ με αριθ. Μητρώου 38110 από το 1982.
Όσον δε αφορά τον ΑΤΟΕ δεν έχει καμία σημασία δεδομένου ότι τα δημόσια έργα τα εκτελεί ο μειοδότης .
5.            Εκείνος που έγραψε αυτό το άρθρο  κατ αρχήν αναγκάστηκε να κάνει Τεχνική Περιγραφή στο πόδι (βλ.   10/10/2016 Ημερομηνία και ο Συντάξας στο χέρι , σε σχέση με την από 15/3/2016 που είναι δακτυλογραφημένα) .
Στην συνέχεια ούτε που είδε ότι η προσφορά της Lafarge στην οποία αναφέρθηκα περιλάμβανε και το ΦΠΑ (61,50 ευρω/Μ3) – και μάλιστα για σκυρόδεμα C20/25 και οχι χαμηλότερης αντοχής που είναι για gross beton.
Οπότε περί διαιρέσεως ας τα αφήσουμε προς το παρόν.
6.            «Τόση παραπληροφόρηση πια; » . Η τυπολογία της διατύπωσης αυτής είναι γνωστού παράγοντα , οποτε κ. Λαμπρινίδη σταματήστε να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο σας.
7.            Και βέβαια δεν θέλω να το παίξω δημοσιογράφος – ούτε φερέφωνο ...
Το μόνο που θέλω είναι να καταλάβει ο Τσιριγώτης ότι άλλο είναι η ΕΓΧΩΡΙΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και άλλο η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας και τα συμφέροντα αυτής. (η Επιτροπή η οποία δεν τηρεί τις προβλεπόμενες εκ του Π.Δ. 272/85 υποχρεώσεις της.)
Όσον αφορά το ότι η Επιτροπή Ε.Π. έχει στραφεί κατά της επενδύσεως μου είναι αληθές. Και βέβαια είναι εχθρός μου η Επιτροπή , αλλά ΟΧΙ όμως η ΕΓΧΩΡΙΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ .
Και αυτά τα παραπλανητικά τύπου ‘’Rasputin’’ που αναφέρει ο γράφων, παραπλανώντας τους Τσιριγώτες περί ‘’υψηλά στην συνείδηση του κόσμου’’, να τα πουλάει στις μάζες  όσο   δεν καταλαβαίνουν.
Όταν όμως ξυπνήσουν τότε θα αρχίσουν τα βιολιά ...
8.            Ναι το πρόβλημα υπάρχει μόνο στην προμήθεια που έκανε η Επιτροπή Ε.Π.
Και τούτο γιατί η Επιτροπή Ε.Π. δεν έχει κανένα δικαίωμα να κάνει έργα (ούτε το Π.Δ. 272/85 που την διέπει ,  το επιτρέπει). Αντιθέτως έχει υποχρέωση να καταθέτει απολογισμό παρακρατώντας το 5% και παραδίδοντας το ταμείο στο Δήμο Κυθήρων κάθε Ιανουάριο.
Είναι δε καταπληκτικό ότι πρώτη φορά ακούμε για διάστρωση «ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΟΔΩΝ» !  (βλ. Τεχνική Περιγραφή 10/10/2016)
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τις Εθνικές , τις Δημοτικές , τις Κοινοτικές , τις αγροτικές , ακόμα και τις ιδιωτικές οδούς  , αλλά Εγχώριες οδούς ποτέ ... συγχαρητήρια στον νονό !
9.            Όσον δε αφορά το δικαστήριο , ΝΑΙ βεβαίως και υπερασπίστηκα όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και τα μέλη των Κοινοτήτων και με την κατάθεση μου ως μάρτυρας υπερασπίσεως αθωώθηκαν όλοι.
Όμως κανένας πέραν του Μάκρα δεν είχε την ανωτερότητα να με ευχαριστήσει δημόσια , δεδομένου ότι ήμουν ο μόνος μάρτυρας που παρουσιάστηκε και υπερασπίστηκε όλο το Δ.Σ. χωρίς να παρουσιαστεί ούτε ένας άλλος Κυθήριος!
10.          Το ποιος είναι γνώστης της νομοθεσίας που διέπει την λειτουργία της Επιτροπής Ε.Π. να αρχίσετε να μιλάτε όταν αρχίσετε να δίνετε τα χρήματα στο ταμείο του Δήμου κάθε Ιανουάριο όπως προβλέπει ο Νόμος.
11.          Όσο δε για το «ψεύτης και παραπλανητής» , οι συνέπειες της ύβρεως και της συκοφαντικής δυσφημίσεως θα εξεταστούν.
12.          Τέλος για τον κόσμο που βεβαίως καταλαβαίνει , εδώ ο σχετικός Πινάκας.



ΕΡΓΟ
ΚΟΣΤΟΣ
Κυβικα Μετρα ( Μ3 )
ΕΥΡΩ /Μ3
ΚΥΘΗΡΑ
10.587  ΕΥΡΩ
108
98
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ
12.030  ΕΥΡΩ
99
121
ΕΓΧΩΡΙΟΣ  ΟΔΟΠΟΙΙΑ
18.798  ΕΥΡΩ
144
130

Και βέβαια να μην στρώσει και δύο βαρέλες ο μπάρπα Γιάννης ; 
------------------------------
Πάνος Χατζηγιάννης 
------------------------------