Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Οι μυστικοί κωδικοί που αποκαλύπτουν τις κρυμμένες λειτουργίες του κινητού σου

Ζούμε στην εποχή που έχουμε όλοι κινητό τηλέφωνο, άλλοι μπορεί να προτιμάμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας- μόδας, άλλοι πάλι μπορεί να παραμένουμε πιστοί στα παλιά κινητά τηλέφωνα, ωστόσο όλοι πρέπει να γνωρίσουμε τις παρακάτω κρυφές λειτουργίες τους.

Για την καλύτερη χρήση του κινητού σου τηλεφώνου υπάρχουν οι παρακάτω κωδικοί, οι οποίοι δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, εκτός από το πως ενεργοποιείς την απόκρυψη, αυτόν τον ξέρουμε και τον έχουμε χρησιμοποιήσει όλοι (παραδεχτείτε το, δεν είναι ντροπή).


Για τα περιβόητα IPHONE:

#31#: Απόκρυψη
Ναι εδώ δεν έχω να πω πολλά, γιατί πιθανότατα γνωρίζετε όλοι τη χρήση των συγκεκριμένων ψηφίων, αν πάλι όχι είναι για να αποκρύψετε τον αριθμό σας όταν καλείτε κάποιον/ α.

*#06#: Ταυτότητα συσκευής
Αυτός ο κωδικός είναι πραγματικά πολύ χρήσιμος, καθώς είναι κάτι σαν την ταυτότητα της συσκευής σας. Έτσι, σε περίπτωση κλοπής ή αν το χάσετε για την εύρεσή της είναι απαραίτητος ο μοναδικός κωδικός της συσκευής σας, τον οποίο μπορείτε να μάθετε χρησιμοποιώντας αυτά τα ψηφία.

*#30#: Απενεργοποιεί την αναγνώριση κλήσεων
Δεν μπορώ να καταλήξω αν αυτός ο κωδικός είναι χρήσιμος, καθώς ποιος δεν θα ήθελε να ξέρει ποιος τον καλεί. Αλλά σε περίπτωση που θέλετε να απενεργοποιήσετε την αναγνώριση κλήσεων υπάρχει τρόπος να το κάνετε.

*33*#: Απενεργοποιεί τις εξερχόμενες κλήσεις
Αν θέλετε για οποιονδήποτε λόγο να απενεργοποιήσετε τις εξερχόμενες κλήσεις, απλά πιέστε τα συγκεκριμένα πλήκτρα. Για να απενεργοποιήσετε τη συγκεκριμένη λειτουργία πιέστε #33*pin#.

*3370#: Ενεργοποίηση τη EFR κωδικοποίησης
Το EFR είναι η κωδικοποίηση που βελτιώνει την ποιότητα της ομιλίας, αν λοιπόν θέλετε να έχετε πεντακάθαρη επικοινωνία μπορείτε να την ενεργοποιήσετε. Να έχετε υπόψιν, ωστόσο, ότι η συγκεκριμένη λειτουργία μειώνει τη διάρκεια και τη ζωή της μπαταρίας. Για να απενεργοποιήσετε το EFR πατήστε #3370#.

Για τα Android:

#31#: Απόκρυψη
Η απόκρυψη είναι παντού ίδια.

*#06#: Ταυτότητα συσκευής
Εκτός από την απόκρυψη ίδιος είναι και ο κωδικός για την ταυτότητας της συσκευής σας.

*#*#4636#*#*: Πληροφορίες
Μπορείς να εντοπίσεις ένα σήμα Wifi αρκεί να θυμάσαι τον παραπάνω κωδικό. Όπως, επίσης, μπορείς να ενημερωθείς για την κατάσταση της μπαταρίας ή να λάβεις άλλες χρήσιμες πληροφορίες, πατώντας τα συγκεκριμένα πλήκτρα.

*#*#7780#*#*: Επιστροφή στις αρχικές ρυθμίσεις
Όταν λέμε αρχικές ρυθμίσεις εννοούμε εκείνες του κατασκευαστή, γι’ αυτόν τον λόγο και η χρήση του συγκεκριμένου κωδικού χαρακτηρίζεται και “Hard Reset”. Επομένως, σκεφτείτε το καλά πριν χρησιμοποιήσετε τον συγκεκριμένο κωδικό γιατί μπορεί να χάσετε τα αρχεία και τις εφαρμογές σας.

---------------------------------------
Πηγή: Brightside.com
---------------------------------------