Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Διευκρινήσεις σε δημοσιεύματα του κ.Π.Χατζηγιάννη στο κοινωνικό δίκτυο

Η παραπληροφόρηση την οποία επιχειρεί ο κ. Χατζηγιάννης για να στηρίξει πολιτικά τους φίλους του είναι προφανής και όχι πρωτοφανής αφού τα εμπαθή σχόλιά του κατά της Εγχωρίου είναι πάγια εδώ και χρόνια.

Προσωπικά δεν μου κάνει εντύπωση γιατί με τον κύριο αυτό εγώ προσωπικά έχω αντιπαρατεθεί πάρα πολλές φορές δημοσίως και έτσι θα του δώσω εγώ μια απάντηση, γιατί η ημιμάθειά του είναι πολύ χειρότερη από την αμάθεια. 


Ως Μηχανικός που ισχυρίζεται πως είναι, δεν γνωρίζει ότι τα έργα και οι προμήθειες των Δήμων και του Δημοσίου γίνονται με κρατικές τιμές ΑΤΟΕ (Αναλυτικό Τιμολόγιο Οικοδομικών Εργασιών) και όχι με κοινές τιμές αγοράς και εμπορίου;; Θα έπρεπε να το ξέρει!

Και ακόμα, ούτε διαίρεση ξέρει να κάνει, γιατί έχει συμπεριλάβει το Φ.Π.Α., ενώ η καθαρή αξία της προμήθειας και διάστρωσης μπετόν είναι το ποσό χωρίς το Φ.Π.Α., δηλαδή 15.160,32 ευρώ.

Τόση παραπληροφόρηση πια;

Αγαπητέ κ. Χατζηγιάννη, αν θέλετε να το παίξετε δημοσιογράφος και προστάτης της κοινής γνώμης έχετε να τρίψετε πολλά παντελόνια ακόμα και να χύσετε πολύ μα πολύ μελάνι.

Και επίσης έχετε την υποχρέωση ακόμα και ως απλός πολίτης να διασταυρώνετε κάθε πληροφορία που δημοσιεύετε κυρίως όταν αυτή αφορά δημόσιους φορείς που βρίσκονται πολύ υψηλά στη συνείδηση και την εκτίμηση του κόσμου, όπως η Εγχώριος Περιουσία (το ότι για εσάς η Εγχώριος είναι εχθρός είναι γνωστό εδώ και χρόνια, όλοι ξέρουμε το γιατί εξάλλου!).

Εγώ σήμερα ζήτησα και έλαβα από το Δήμο την Τεχνική Περιγραφή της συγκεκριμένης προμήθειας της Εγχωρίου Περιουσίας αλλά και τις Τεχνικές Περιγραφές της αντίστοιχης προμήθειας που έκανε ο Δήμος Κυθήρων για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα την άνοιξη, προμήθειες που θεωρήθηκαν ΝΟΜΙΜΕΣ από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σε αυτές φαίνεται ξεκάθαρα ότι η τιμή σκυροδέματος καθώς και η πρόσθετη τιμή είναι ίδιες παντού, με μια μικρή προσαύξηση στην περίπτωση των Αντικυθήρων λόγω του απομακρυσμένου της περιοχής.

Εκείνες οι τιμές για τις προμήθειες του Δήμου δεν είναι μεμπτές και το πρόβλημα υπάρχει μόνο στην προμήθεια που έκανε η Εγχώριος;

Ή μήπως έχει να κάνει με τον ανάδοχο της κάθε προμήθειας;

Προφανώς ο ένας δεν σας είναι αρεστός, σας είναι όμως ο άλλος (τον οποίο και υπερασπίζεστε στα Δικαστήρια) με αποτέλεσμα για εσάς το πρόβλημα να εντοπίζεται μόνο στην Εγχώριο Περιουσία για την οποία όλοι γνωρίζουν ότι έχετε προσωπικά δικαστικά θέματα και άρα προσωπική οργή εδώ και χρόνια.

Σταματήστε λοιπόν τις καραμέλες περί Εγχωρίου γιατί είστε τελείως ΑΣΧΕΤΟΣ με την Εγχώριο και τους Νόμους της, τα ερμηνεύετε όλα με βάση την προσωπική σας αντιδικία με την Επιτροπή και με την στάση σας αποδεικνύετε ότι είστε ψεύτης και παραπλανητής του κόσμου, κάτι για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπεστε.

Οι Δήμοι και το Κράτος ακολουθούν τις νόμιμες τιμές ΑΤΟΕ και όχι τις τιμές εμπορίου.

Τόση ασχετοσύνη από έναν Αρχιτέκτονα δεν επιτρέπεται. Λίγη ΝΤΡΟΠΗ!


Σημείωση: Για το θέμα το πόσο χωράνε οι βαρέλες μην κουράζεστε. Μηχανικός είστε, Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.
Πάρτε κορδέλα και μετρήστε αλλά όχι σε ένα συγκεκριμένο εργολήπτη ελέγξτε την προμήθεια του Δήμου το 16 στα Κύθηρα και ελέγξτε την προμήθεια του Δήμου στα Αντικύθηρα στην θέση Πατακιανά, και εκεί θα επιμείνουμε να πάτε και όπου αλλού θέλετε, φτάνει να το πράξετε.