Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Σοκ με νέα απαίτηση του ΕΟΠΥΥ για πιστοποίηση ISO των φαρμακείων

Σοβαρό θέμα προκύπτει με την χορήγηση αναλωσίμων διαβήτη από τα φαρμακεία από 1/1/17 δεδομένου ότι ο ΕΟΠΥΥ ζητεί πιστοποίηση ISO από όλα τα φαρμακεία ανεξαιρέτως προκειμένου να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση… 



Σύμφωνα με αυτά που ενημέρωσε τον κλάδο ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κώστας Λουράντος,  "δυστυχώς τα θέματα που προκύπτουν δεν ξεχωρίζουν μέρες και γιορτές... Αδιέξοδο έχει δημιουργηθεί στις συζητήσεις με τον ΕΟΠΥΥ για την χορήγηση αναλωσίμων σακχαρώδους διαβήτη από 1η Ιανουαρίου 2017.

Οι απαιτήσεις του ΕΟΠΥΥ είναι παράλογες και ανεφάρμοστες για τα φαρμακεία... Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου με θέμα την υπογραφή ή όχι της συλλογικής σύμβασης που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ για όλους τους παρόχους (και για τα φαρμακεία) και που προϋποθέτει εκτός των άλλων, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ιατροτεχνολογικό ISO για ΚΑΘΕ ΕΝΑ προμηθευτή.

Ανατρέξαμε αμέσως στην PGEU και στα μέλη - κράτη και μόλις με πληροφόρησε η νομική σύμβουλος της PGEU κυρία Βerganza πως όπου εφαρμόζεται ΙSO είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ και μάλιστα μού έστειλε και την τελευταία ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Περισσότερα στο ΔΣ της Τρίτης στον Πανελλήνιο.
Παρόλα αυτά μεγάλες προμήθειες αναλωσίμων υλικών από φαρμακεία δεν κρίνονται προς το παρον σκόπιμες".
Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
---------------------------
Πηγή: iatropedia.gr
---------------------------