Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Ζακύνθου για τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Κυθήρων

Με τον Δήμαρχο Κυθήρων, κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος τον υποδέχθηκε στο γραφείο του και συζήτησε μαζί του για θέματα που είναι κοινού ενδιαφέροντος.

Πρώτα απ΄ όλα τέθηκε το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε με τις πυρκαγιές. Και οι δύο Δήμαρχοι αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που κατέβαλλαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όμως διαπίστωσαν πως αν υπήρχαν εναέρια μέσα από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν οι φωτιές, τότε η περιβαλλοντική καταστροφή θα ήταν σαφώς μικρότερη.

Ο κ. Κολοκοτσάς ενημέρωσε τον κ. Χαρχαλάκη για όλα τα σημαντικά έργα που είτε ολοκληρώθηκαν στον τόπο μας, όπως είναι η πλατεία Σολωμού και ο ηλεκτροφωτισμός του Κάστρου, είτε βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης (απορρίμματα, αγωγός ύδρευσης, θέατρο, κλπ).

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κυθήρων έκανε διεξοδική αναφορά στο ζήτημα της επιχώριου περιουσίας, τονίζοντας πως με την υλοποίηση αυτού του θέματος έχει επιλύσει πολλές παθογένειες προηγούμενων ετών στην περιοχή του, ενώ φρόντισε να μην προκύψουν νέες.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρχαλάκη, υπάρχει νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου που έχει υπό την εποπτεία του την επιχώρια περιουσία και υπάγεται κατευθείαν στον εκάστοτε Υπουργό Εσωτερικών. Αφορά ό,τι είναι κοινόχρηστο, όπως δρόμους, λιμάνια, πλατείες και αιγιαλούς. Όλα αυτά είναι στη δικαιοδοσία του Δήμου Κυθήρων και κανείς δεν εμφανίζεται ως... συνιδιοκτήτης.

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου ανέφερε πως ανάλογη διαδικασία έχει αρχίσει και ο Δήμος Ζακύνθου. Οι δύο άντρες συμφώνησαν να συνεργαστούν για το συγκεκριμένο ζήτημα και σύντομα θα υπάρξει ανταλλαγή εγγράφων και φακέλων.
------------------------------------------
Πηγή:  zakynthos.gov.gr
-------------------------------------------