Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΑΡΜΑΤΑ 2017

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ    11/09/2017                                                
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Αρμάτα 2017

Στις Σπέτσες παραβρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου, όπου και συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αρμάτας 2017, οι οποίες πραγματοποιηθήκαν με μεγάλη επιτυχία.

Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων παραβρέθηκε στις δοξολογίες που τελέστησαν στην Παναγία την Αρμάτα την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου και στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείου του ηρωικού μπουρλιοτιέρη Κοσμά Μπαρμπάτση.

Ο κ. Χατζηπέρος συνεχάρη τον Δήμαρχο Σπετσών κ. Παναγιώτη Λυράκη και τους συντελεστές για την μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων και για την ανακήρυξη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου ως Επίτιμου Δημότη Σπετσών καθώς και του διεθνούς κύρους Έλληνα Επιστήμονα και Ακαδημαϊκού κ. Δημήτρη Νανόπουλου.

Δήλωσε δε ότι οι Αγωνιστές σαν τον Κοσμά Μπαρμπάτση αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Ο Κοσμάς Μπαρμπάτσης με την απαράμιλλη τόλμη και πρωτοβουλία του κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα της Ναυμαχίας στο Στενό των Σπετσών και να τρέψει σε φυγή και άτακτη υποχώρηση των Τουρκοαιγυπτιακό στόλο.