Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

“Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας”

Βράδυ της 30ης  Ιουνίου 2017 κι ο καύσωνας έχει αρχίσει να κάνει δυναμικά την εμφάνιση του στο λεκανοπέδιο…. Η ώρα προχωράει, εν τούτοις δεν λέει να δροσίσει, απεναντίας κάθε τετραγωνικό τσιμέντου αυτής της πόλης τώρα ξεθυμαίνει όλη τη λάβρα που ρούφηξε λαίμαργα  από το χάραμα κάνοντας την αθηναϊκή νύχτα δύσκολα υποφερτή...   8 και κάτι... 

Ανοίγει η κεντρική είσοδος σε ένα θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, στο θέατρο Κνωσσός!  Η αίθουσα πλημμυρίζει με κάθε ηλικίας φίλους της τέχνης και των Κυθήρων. Ποιος είναι άραγε ο λόγος που όλοι μαζεύτηκαν καλοκαιριάτικα από διάφορα μέρη της Αττικής αλλά και όλης της Ελλάδας (π.χ. Θήβα, Βόλος κ.ά.) ;  Στα καμαρίνια οι τελευταίες λεπτομέρειες. Οι χαρακτήρες μας ετοιμάζονται! 

Ο Νίκος  Βέργος ως ο χειριστικός Ετιέν, Η Κατερίνα  Ζαμπούκη ως η αθώα Υβόν, Ο Τάκης Μαρσέλος ως  ο πονηρός Μουλινό, Ο Χάρης  Πετρόχειλος ως  ο αμέριμνος Μπασσινέ, Η Σοφία  Λακιώτη ως η αυταρχική πεθερά (την κάτσαμε τη βάρκα!), Η Κωνσταντίνα  Μεγαριώτη ως  η γλυκιά Σουζάν, Ο Χρήστος  Παπασπύρου ως  ο αυστηρός Ωμπέν, Η Μαρία  Δουκίδου ως η φαντασμένη πελάτισσα , Η Ρίτα  Αρμακόλα ως  η καπάτσα γυναίκα. Και στο τέλος ο ενορχηστρωτής, ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Ρήγας με τη βοηθό σκηνοθέτη Δήμητρα Δουφλή, να δίνει το σήμα.

Η αυλαία ανοίγει! Η παράσταση ξεκινά! Γρήγορα διακρίνεις πολλά γνώριμα βλέμματα που σου δίνουν δύναμη να προχωρήσεις στον ρόλο σου αλλά και άλλα άγνωστα τα οποία θέλεις να ευχαριστήσεις για την παρουσία τους. Χειροκροτήματα, επιφωνήματα, μια πολύ καλή αρχή! Το θέατρο σχεδόν γεμάτο ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.  Η παράσταση συνεχίζεται, ο ιδρώτας πλέον δεύτερος εαυτός. Ο κλιματισμός όσο δυνατός κι αν είναι τι να σου κάνει σε ένα κατάμεστο θέατρο 350 ατόμων;!; Πλησιάζουμε στο τέλος του έργου… όχι μωρέ, όχι τόσο γρήγορα, κι άλλο κι άλλο, θέλεις να συνεχίσεις να ευχαριστείς το κοινό το οποίο δεν σταματάει να γελάει!  Αλλά όπως λένε για όλα τα ωραία έτσι κι εμείς  φτάνουμε στο φινάλε… Και μετά το χειροκρότημά σας….!!!! Κι εκεί εξαλείφεται ακαριαία κάθε κόπος,  κούραση και αγωνία, τα οποία είναι φυσικά χαρακτηριστικά μιας θεατρικής προετοιμασίας. Τους ευχαριστούμε, ΣΑΣ ευχαριστούμε που αφήσατε την άνεση του σπιτιού σας και του air-condition και υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες  εν μέσω καύσωνα ήρθατε να μας δώσετε δύναμη με το χειροκρότημά σας… Γιατί στην εκδήλωση της αγάπης σας φαίνεται αν πετύχαμε τον στόχο μας, ο οποίος δεν έχει σαν κέντρο εμάς τους ίδιους, αλλά όλους εσάς  από τους οποίους παίρνουμε δύναμη να συνεχίσουμε.


Γιατί φίλοι μας, δεν είναι ο ηθοποιός αυτός που λάμπει στη σκηνή, ασχέτως κι αν όλοι οι προβολείς είναι στραμμένοι πάνω του, αυτό είναι το τεχνικό φως, το ρυθμίζεις όπως θέλεις, Ο ηθοποιός λάμπει από το φως της καρδιάς που έχει ο κάθε θεατής και το στέλνει με το γέλιο του, το χειροκρότημά του, με τη συγκίνησή του,  πάνω στη σκηνή.  Αυτό τουλάχιστον ζήσαμε όλοι εμείς εκείνο το υπέροχο βράδυ της 30ης Ιουνίου στο θέατρο Κνωσσός… Αλλά δεν τελειώνουμε τόσο γρήγορα! Στο τέλος αυτής της παράστασης, φάνηκε γι’ ακόμη μια φορά το Τσιριγώτικο ταπεραμέντο! 

Ο θεατρικός Ετιέν (στη ζωή Νίκος Βέργος από τον Κάλαμο), μας έκανε τη τιμή μπροστά σε όλους να ζητήσει σε γάμο την Κατερίνα του --την πλανεύτρα της καρδιάς του-- κι αυτή η χαρά που μοιράζεται είναι αυτή που πολλαπλασιάζεται και μάρτυρες όλοι εμείς!   Η ομάδα μας ενδιαφέρεται επίσης και για την κοινωνική μέριμνα και έτσι στο φουαγιέ του θεάτρου, εκείνη τη βραδιά, υπήρχε ένα κουτί για τη στήριξη του Χατζηκυριάκειου ιδρύματος και φυσικά η δική σας στήριξη! Κι ακόμα δεν τελειώνουμε!

Το ταξίδι συνεχίζεται προς Ζωγράφου μεριά…  Γιατί η θεατρική μας ομάδα, προκρίθηκε μαζί με άλλες 11, σε σύνολο 30, στους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων Δήμου Ζωγράφου, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν από 1/9/2017 έως και 20/9/2017, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο καθώς και σε άλλους χώρους πολιτισμού του Δήμου. Κι αυτό είναι μια επιτυχία όχι μόνο δική μας αλλά και όλων εσάς που μας στηρίξατε από τα πρώτα μας βήματα και έτσι μαζί με το  ΚΥΘέαΤρΟΝ θα ακουστούν και τα Κύθηρα, το νησί των ονείρων μας , σε ένα σημαντικού κύρους  φεστιβάλ και τι καλύτερη διαφήμιση για το νησί μας. 

Έτσι λοιπόν στις 12 Σεπτεμβρίου στις 9.00 μ.μ. στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Ζωγράφου (Ζωγράφου 17) σας περιμένουμε όλες και όλους,  κυθήριους, φιλοκυθήριους και μη κυθήριους να έρθετε να μας στηρίξετε σ’ αυτή μας την προσπάθεια. 


Ευχαριστούμε θερμά τον σκηνοθέτη μας Βαγγέλη Ρήγα, ο οποίος με τις εξαιρετικές σκηνοθετικές του δεξιότητες έντυσε με υπομονή και επιμονή  αυτή μας την προσπάθεια με τις πιο όμορφες ιδέες του! Ήταν δίπλα μας και μας εμψύχωνε ώστε να μην χάνουμε το θάρρος μας και μέχρι την τελευταία στιγμή εμπλούτιζε το έργο μας!! Βοηθοί του, η Δήμητρα Δουφλή και η Ρίτα Αρμακόλα, οι οποίες ενίσχυαν αυτό το έργο με τις δικές τους ιδέες! Τέλος, θα θέλαμε τα ευχαριστήσουμε για εκείνη τη ξεχωριστή βραδιά το θέατρο Κνωσσός, την οικογένεια Λακιώτη για τη προσφορά των «εκλεκτών κρασιών Λακιώτη», τα οποία απολαύσαμε μετά τη παράσταση, αλλά και όσες κυρίες φτιάξανε διάφορες λιχουδιές ειδικά για την περίσταση.  

Α! και κάτι ακόμα! Ένας κινέζος φιλόσοφος είχε πει κάποτε «Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει μ’ ένα βήμα». Αυτό το βήμα το κάναμε ένα χειμώνα με τον μοναδικό Γιώργο Κανέλλη μας, τον οποίο τον ευχαριστούμε για τη στήριξή του όλο αυτό το διάστημα. Επίσης, ευχαριστούμε τον αγαπημένο μας Μιχάλη Καλιότσο, ο οποίος ενίσχυσε την προσπάθειά μας και χάρη σε εκείνον και τον Γιώργο Κανέλλη ζήσαμε το όνειρό της πρώτης εμφάνισης της ομάδας μας στα Κύθηρα τον περασμένο Ιούλιο! 

Σας ευχαριστούμε όλους γι’ αυτό το ταξίδι, γιατί το ίδιο το θέατρο είναι ταξίδι και το μέσο για εμάς είναι το ΚΥΘέαΤρΟΝ!!!