Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας για το Ταμείο Μολυβιάτη: Ποιο είναι το υπόλοιπο;

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα θέσει άμεσα το θέμα, στην κυβέρνηση προκειμένου να λάβει μια επίσημη απάντηση για την διεκδίκηση του εναπομείναντος ποσού

Επίσημη απάντηση για το υπόλοιπο που υπάρχει στο Ταμείο Μολυβιάτη ζήτησε από στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης ο  Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος. Όπως έγινε γνωστό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα θέσει άμεσα το θέμα, στην κυβέρνηση προκειμένου να λάβει μια επίσημη απάντηση για την διεκδίκηση του εναπομείναντος ποσού.  

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας σε ειδική ημερίδα που πραγματοποιηθηκε στην Πάτρα για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων , ο κ.Γεωργιόπουλος επεσήμανε:

«Το Ταμείο Μολυβιάτη δημιουργήθηκε από εισφορές συνανθρώπών μας από όλο τον κόσμο που ευαισθητοποιήθηκαν από τις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007, τα δεκάδες ανθρώπινα θύματα, τις ζημίες στον ιερό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Το σύνολο των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν μέχρι το 2010, ανήρχετο στο ποσό των 215 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Εξ΄αυτών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουν κατανεμηθεί μέχρι σήμερα 50 εκατομμύρια ευρώ περίπου από τα οποία 40 εκατομμύρια στην Ηλεία. Η κατανομή αυτή είναι απολύτως δυσανάλογη και άδικη για την Ηλεία, αφού η δική της τραγωδία είναι εκείνη που συγκίνησε και κινητοποίησε την Παγκόσμια κοινότητα.

Σήμερα από ανεπίσημα στοιχεία- αφού επισήμως το Υπουργείο Οικονομικών ουδέποτε έχει ενημερώσει- γνωρίζουμε ότι από το συνολικό ποσό έχουν απομείνει αδιάθετα πλέον των 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Ζητάμε να μας απαντήσετε ποιο είναι το ακριβές υπόλοιπο του λεγόμενου Ταμείου Μολυβιάτη, σε ποιο κωδικό του Υπουργείου Οικονομικών είναι εγγεγραμμένο και αν και πότε προτίθεστε να προχωρήσετε στη κατανομή του.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα θέσει άμεσα το θέμα, με κάθε τρόπο, στη κυβέρνηση προκειμένου να έχουμε επιτέλους μια επίσημη απάντηση. Η διεκδίκησή μας για το σύνολο του εναπομείναντος ποσού είναι αυτονόητη.»
--------------------------
Πηγή: Ilialive.gr
--------------------------