Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 5/5/2017 - Επίσκεψη Αυστριακών δημοσιογράφων και των εκπροσώπων του γραφείου του ΕΟΤ Αυστρίας

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30 Απριλίου η επίσκεψη, (famtrip), των Αυστριακών δημοσιογράφων και των εκπροσώπων του γραφείου του ΕΟΤ Αυστρίας, (Αυστρία, Ουγγαρία, Ελβετία), που επισκέφτηκαν τα Κύθηρα.

Το ταξίδι αυτό είχε προγραμματιστεί τον Ιανουάριο του 2017, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου μας στην Διεθνή έκθεση τουρισμού της Βιέννης σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ Αυστρίας.

Η αποστολή έφθασε στο νησί την Πέμπτη 27 Απριλίου με πτήσεις της Aegean (Βιέννη – Αθήνα – Κύθηρα) και διέμεινε στην Αγία Πελαγία.

Το πρόγραμμα επισκέψεων, το οποίο οργανώθηκε από την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου, περιελάμβανε εν συντομία τα εξής :

Πέμπτη 27/4: Επίσκεψη στα χωριά Καραβάς, (πηγές, «Αμήργιαλί», πηγή Πορτοκαλιάς κλπ) και Πλατειά Άμμο, (Άγιος Προκόπης)

Παρασκευή 28/4: Επίσκεψη στο Ι. Προσκύνημα της Π. Μυρτιδιώτισσας. Ξενάγηση στους ναούς, (νέο και παλαιό) και στο νέο μουσείο του.
Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο Κυθήρων.
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κυθήρων και προσφορά αναμνηστικών δώρων.
Περπάτημα στα στενά της Χώρας, και επίσκεψη στο Κάστρο.
Επίσκεψη στο Καψάλι. Αναχώρηση με σκάφος για κοντινές παραλίες και την βραχονησίδα Χύτρα.

Σάββατο 29/4: Επίσκεψη στο Διακόφτι και κατόπιν στο Καλαδί.
Επίσκεψη στην Παλαιόπολη, (Λουτρά) και στον Αυλαίμωνα. Περπάτημα και ξενάγηση στο χωριό και στο κάστρο.
Επίσκεψη στον Μυλοπόταμο. Περπάτημα στo μονοπάτι της “Νεράιδας” και στους νερόμυλους.

Κυριακή 30/4: Επίσκεψη στις ανατολικές παραλίες της Αγίας Πελαγίας και στο φαράγγι του Μπαρμπαρόσα.
Επίσκεψη και ξενάγηση στον Ποταμό και στο Κυριακάτικο παζάρι του.


Στη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησης της αποστολής με το Δήμαρχο έγινε αναλυτική συζήτηση για τις σημαντικές τουριστικές προοπτικές του νησιού και επιβεβαιώθηκε πλήρως η σημασία της αγοράς της Κεντρικής Ευρώπης, στην οποία δυναμικά επενδύει ο Δήμος Κυθήρων τα τελευταία χρόνια.

Τα σχόλια των μελών της αποστολής καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης ήταν πολύ θετικά για το νησί και για τους ανθρώπους του. Εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από το πράσινο, και τα χρώματα του νησιού, την καθαριότητα που το διακρίνει, τις παραλίες και από την φιλοξενία των κατοίκων.

Τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ξεχωριστές επιχειρήσεις στο νησί και να γευθούν αγνά τοπικά προϊόντα της Κυθηραϊκής γης.

Τις τέσσερις αυτές ημέρες που η αποστολή παρέμεινε στο νησί μετακινήθηκε με αυτοκίνητα τα οποία οδηγούσαν μέλη της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου μας, τα οποία έκαναν και τις ανάλογες ξεναγήσεις.

Τα δημοσιεύματα για τα Κύθηρα στις εφημερίδες, τα περιοδικά και τα ηλεκτρονικά μέσα στα οποία αρθρογραφούν οι δημοσιογράφοι αυτοί, θα αναρτηθούν σύντομα στην Αυστρία και θα αποσταλούν και στο Δήμο μας για ενημέρωση.

Σε μια εποχή που η προβολή είναι το σημαντικότερο κομμάτι της τουριστικής επιτυχίας ενός τόπου, ο Δήμος μας κατάφερε μια σημαντική επικοινωνιακή διείσδυση στην αγορά της Αυστρίας, μιας χώρα της οποίας οι κάτοικοι είναι παραδοσιακά φιλέλληνες.


Σημαντικότατο ρόλο σε αυτό το επιτυχημένο ταξίδι έπαιξε το εξαιρετικό γραφείο του ΕΟΤ Αυστρίας και κυρίως η κα Καλλιόπη Κουρούσια και ο κ. Ιωάννης Ραφαλιάς τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Τα μέλη της Τουριστικής επιτροπής τα οποία συνόδευσαν και ξενάγησαν την αποστολή ήταν: Μηνάς Κορώνης, Μαρία Κασιμάτη, Παναγιώτης Γιαννιώτης, Χριστοφόρου Νικόλ, Ζαφειρίου Ρήγας, Μυτιληναίου Κατερίνα και Σκλάβος Βρεττός.

Ο Δήμος Κυθήρων και η Τουριστική Επιτροπή ευχαριστούν ιδιαίτερα τις παρακάτω επιχειρήσεις οι οποίες αφιλοκερδώς διέθεσαν προϊόντα και υπηρεσίες για την φιλοξενία των μελών της Αυστριακής αποστολής.

• Ξενοδοχείο “Ίριδα” – Διαμονή.
• Drakakis tours – Αυτοκίνητα μετακίνησης.
• Glass bottom/Σπύρος Κασιμάτης – Θαλάσσια ξενάγηση.
• Εστιατόρια: “Καλέρης”, “Μάγος” και “Πλάτανος” – παροχή γευμάτων
• Καφετέριες: “Λεμονόκηπος”, “Χρυσόψαρο”, “Μπότζιο” και “Προβέτζα” – παροχή καφέ, γλυκών.
• Επιχειρήσεις: “Το αρτοποιείο του Καραβά”, “Παραδοσιακά εδέσματα της Μαρίας”, “Ο Μύλος του Φιλιππή” και “Χερόβολο“.
------------------------------------
Πηγή:  kythira.gr
------------------------------------