Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 11/5/2017 - Έναρξη κατασκευής ΧΥΤΥ Κυθήρων-Αντικυθήρων

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων το μεσημέρι της Τετάρτης 10/05 υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου. Ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης βρίσκεται στα Αντικύθηρα για υπηρεσιακούς λόγους.

Στο στάδιο της ενημέρωσης, ο αντιδήμαρχος κ. Κομηνός ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, ότι ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής των 2 ΧΑΔΑ του Δήμου Κυθήρων (Λαχνός Κυθήρων και Μύλοι Αντικυθήρων), ενός έργου τεράστιας σημασίας για τον τόπο μας, που θα επιλύσει οριστικά και σε ορίζοντα τουλάχιστον 30ετίας το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Κυθήρων. Το έργο χρηματοδοτείται από το Π.Ε.Π. Αττικής και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το Δ.Σ. όρισε τις νέες διοικήσεις των νομικών προσώπων του Δήμου για το υπόλοιπο μισό της τρέχουσας δημοτικής περιόδου. Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ορίσθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Ζαντιώτης, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η κα. Μαρία Κασιμάτη και της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κομηνός.

Το Δ.Σ. αποδέχθηκε τη μελέτη για το έργο «Επισκευές Δεξαμενών και Αντλιοστασίων Δήμου Κυθήρων, Β΄ Φάση», συνολικού προϋπολογισμού 100.000€ με το Φ.Π.Α. που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου (ανταποδοτικά έσοδα ύδρευσης). Πρόκειται για την δεύτερη φάση του έργου της γενικής συντήρησης των υποδομών ύδρευσης που ξεκίνησε το 2015.

Από την πρώτη φάση συντηρήθηκαν και επισκευάστηκαν – καθαρίστηκαν 23 οικίσκοι αντλιοστασίων, 9 δεξαμενές ύδρευσης και 7 βανοστάσια σε όλο το νησί. Με τη νέα μελέτη που θα δημοπρατηθεί, θα επισκευαστούν 4 δεξαμενές (Χώρα, Καψάλι, Σκληρή, Διακόφτι), 2 βανοστάσια (Χώρα, Καψάλι) και 1 αντλιοστάσιο (Ξεροσοβάλα). Πέραν των γενικών εργασιών συντήρησης, θα γίνει αποξήλωση και κατασκευή νέων πλακών οροφής στις δεξαμενές της Χώρας και του Διακοφτίου και στο αντλιοστάσιο της Ξεροσοβάλας, καθώς οι υπάρχουσες έχουν κριθεί κατεδαφιστέες.

Στον προϋπολογισμό του 2018 θα ενταχθεί και Γ΄ Φάση του έργου αυτού, ενός έργου απαραίτητου για την σωστή λειτουργία του δημοτικού δικτύου ύδρευσης, ωστόσο αρκετά δαπανηρού καθώς οι υποδομές αυτές δεν είχαν τύχει ανάλογης εκτεταμένης συντήρησης μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να απαιτούνται πολλές εργασίες επισκευών.

Επίσης εγκρίθηκε η δαπάνη επανεκτύπωσης των φυλλαδίων τουριστικής προβολής του Δήμου (σε Ελληνικά/Αγγλικά και Ολλανδικά/Δανέζικα) τα οποία διανέμονται σε εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό και μέχρι σήμερα έχουν αποσπάσει πολύ θετικά σχόλια από τους παράγοντες του κλάδου.

Το φυλλάδιο που έχει δημιουργήσει ο Δήμος μας (σε 6 δίγλωσσες εκδόσεις) αποτελεί γραφιστική σύλληψη του γραφίστα Μιχάλη Πετρόπουλου που πριν λίγες μέρες έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις διεθνώς ισχύουσες αρχές του σύγχρονου τουριστικού marketing, το έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό τουριστικής προβολής πρέπει να ανανεώνεται εικαστικά και γραφιστικά τουλάχιστον ανά τριετία. Πέραν της βασικής έκδοσης και του πολύπτυχου των παραλιών, ο Δήμος μας ολοκληρώνει τα κείμενα για την έκδοση ενός ακόμα φυλλαδίου με αποκλειστική στόχευση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στις οποίες τα Κύθηρα επενδύουν δυναμικά καθώς τον προσεχή Σεπτέμβριο ο Δήμος μας θα συμμετάσχει στην μεγάλη έκθεση TOUR NATUR στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας, η οποία εξειδικεύεται στις νέες μορφές τουρισμού και ιδίως στο hiking.

Τέλος, το Δ.Σ. χορήγησε άδεια απουσίας διάρκειας 6 μηνών στο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ζαχαρία Σουρή για επαγγελματικούς λόγους και έλαβε αποφάσεις για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.
---------------------------------
Πηγή: kythira.gr
---------------------------------