Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Στο «μικροσκόπιο» το μεταφορικό ισοδύναμο

Συνάντηση για την υλοποίηση της πρότασής του για εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε όλα τα νησιά της χώρας κάτω των 1.000 κατοίκων, σε πρώτη φάση, είχε για τρίτη φορά ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Γιαννέλλης Θεοδοσιάδης με τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Νικ. Σουλακέλλη και Αθ. Κίζο


Οι καθηγητές εξέθεσαν στον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου & Ν.Π τα στοιχεία τα οποία συγκέντρωσαν και του ανακοίνωσαν ότι συγκρότησαν ομάδα εργασίας αποτελούμενη από τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου: Αθανάσιο Κίζο, Μαρία Λεκάκου, Νίκο Σουλακέλλη, Ιωάννη Σπιλάνη και Μιχάλη Βαϊτη.

Επι πλέον το έργο τους θα συνδράμει μία ειδική ομάδα εξωτερικών συνεργατών με στόχο την εφαρμογή της πρότασης.Το Μεταφορικό Ισοδύναμο συνιστά την αρχή σύμφωνα με την οποία οι επιβάτες των ακτοπλοϊκών μεταφορών από και προς τα νησιά καλούνται να πληρώσουν κόμιστρα ισόποσα με τα αντίστοιχα τα οποία χρεώνονται για τη χρήση άλλων μέσων μεταφοράς (οδικές/ σιδηροδρομικές μεταφορές) για τη μετακίνησή τους σε ανάλογες αποστάσεις.

Φορέας υλοποίησης της σχετικής μελέτης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα είναι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.Η πρόταση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου & Ν.Π. κ. Ι. Γιαννέλλη Θεοδοσιάδη έχει εγκριθεί τόσο από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Ν.Π. κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή όσο και από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Ν.Π. κ. Νεκτάριο Σαντορινιό. 

Η επόμενη σύσκεψη θα γίνει στο Γραφείο του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Ν.Π. κ. Ν.Σαντορινιό για ενημέρωσή του και λήψη των περαιτέρω αποφάσεων.
----------------------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ, euro2day.gr
----------------------------------------