Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΒΟΙΩΝ

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και μετά πάσης ιεροπρέπειας, εορτάσθηκε εις τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Νεάπολη η Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία ετελέσθη από τον π.Παναγιώτη Αρώνη και τον πλαισίωσε ο π.Κωσταντίνος Μακρής. Προ της Απολύσεως και σύμφωνα προς το Τυπικό της Αγίας μας Εκκλησίας, πραγματοποιήθηκε εντός του προαύλιου χώρου του Ιερού Ναού η Λιτάνευσις των Αγίων Εικόνων με πάρα πολλούς πιστούς να φέρουν αυτές.

Στην ομιλία του ο π.Παναγιώτης Αρώνης αφιερωμένη στην εορτή της Ορθοδοξίας,  αναφέρθηκε στην σημασία της σημερινής εορτής και το Θρίαμβο της Ορθοδοξία στους αιώνες, μέσα από αιρέσεις, υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι η Αγία μας Εκκλησία προβάλει σήμερα την Θεόδοτον Πίστην μας, ως την πηγή για την Σωτηρία και την επίλυση όλων των προβλημάτων.

Είναι δέντρο με γερές ρίζες είπε ο καλός μας ιερέας και κάλεσε το ποίμνιο να μη φοβάται και να είναι μέσα στην αγκαλιά της εκκλησίας!




Όσα και όποια και αν είναι τα προβλήματα μας, μόνο η Πίστη στον Αληθινό Θεό μπορεί να μας δώσει διεξόδους και λύσεις και παράλληλα να μας τροφοδοτήσει και με πνευματική δύναμη, για να αντισταθούμε στα σύγχρονα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε .

Ο άνθρωπος που πιστεύει στον Θεό και ζει την αλήθεια της Ορθοδόξου Πίστεως μπορεί και αντλεί συνεχώς δύναμη από αυτή, βιώνοντας ταυτόχρονα την χάρη της αγάπης του Θεού - Δημιουργού είπε τελειώνοντας ο ιερέας, ευχόμενος σε όλους υγεία και Χρόνια Πολλά.



----------------------------------------------
Δέσποινα Παπούλη Βαγγελόγλου
----------------------------------------------