Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Άνοιξε το σύστημα υποβολής δήλωσης καλλιέργειας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, από σήμερα ανοιχτές και οι πύλες

Χθες το απόγευμα άνοιξε το σύστημα ηλεκτρονικής παραλαβής των δηλώσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, αρχικά για τις online υποβολές δήλωσης καλλιέργειας και σταδιακά για τις πύλες, όπως διευκρίνισε στον ΑγροΤύπο ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού κ. Γ. Κέντρος. 
Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα θα μπορούν να μεταβαίνουν οι παραγωγοί στα κέντρα υποδοχής δηλώσεων (πύλες) για να υποβάλουν την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2017. 


Απόφαση εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, επικυρώνοντας και τυπικά την κατάργηση των φορέων Β' και την ανάληψη ευθύνης λειτουργίας του συστήματος δηλώσεων από τον Οργανισμό Πληρωμών.

Όπως διευκρίνισε στον ΑγροΤύπο ο κ. Κέντρος, από σήμερα θα μπορούν οι παραγωγοί να προχωρούν σε ηλεκτρονικές δηλώσεις καλλιέργειας και να επισκέπτονται τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (πύλες) για να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους. 

Το ίδιο επιβεβαιώνουν και πύλες με τις οποίες συνομίλησε ο ΑγροΤύπος, αναφέροντας ότι από σήμερα το πρωί κατέστη τεχνικά εφικτό να λειτουργήσει η διαδικασία μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ. 

Απαραίτητη προϋπόθεση οι παραγωγοί να έχουν μαζί τους τα στοιχεία του TAXIS, όπως διευκρίνισε στον ΑγροΤύπο ο γεωπόνος - μελετητής κ. Θανάσης Κούντριας.

-----------------------------
Πηγή:  agrotypos.gr
-----------------------------