Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΔΤ- Η Γ.ΓΕΝΝΙΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13-3

Η βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων Γεωργία Γεννιά τη Δευτέρα 13 Μαρτίου  έδωσε το παρών στις εξής  εκδηλώσεις:

Αρχικά,  παρευρέθη  σε Ημερίδα με θέμα  «Προοπτικές και Προκλήσεις Ανάδειξης της Ελλάδας ως Επιχειρηματικό Κέντρο ΝΑ Ευρώπης» η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλωτό Μουσείο Hellas Liberty στο λιμάνι του Πειραιά.  Η εκδήλωση τελέσθηκε υπό την αιγίδα  του υπουργείου Ναυτιλίας και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.  Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Ναυτιλίας  κ. Παναγιώτης  Κουρουμπλής. 

Στη συνέχεια,  η Γεωργία Γεννιά παρέστη  στα Εγκαίνια της  Έκθεσης του Ιστορικού Αρχείου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς στο ΕΒΕΠ. Ύστερα από ξενάγηση που έγινε στον χώρο της Έκθεσης,  ακολούθησε ομιλία του Προέδρου του ΕΒΕΠ & της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλη Κορκίδη,  καθώς και ομιλία του Προέδρου του ΕΣΠ, κ. Νίκου Μανεσιώτη.  Κατά τη  διάρκεια των ομιλιών έγινε ιδιαίτερη μνεία στη  μακρόχρονη και βαρυσήμαντη πορεία του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά,  ο οποίος  γνώρισε ανά τα έτη στιγμές παρακμής,  αλλά και μεγάλης δόξας.



Στην εκδήλωση επίσης προβλήθηκαν βιντεοσκοπημένες δηλώσεις πρώην προέδρων του Εμπορικού Συλλόγου εκθέτοντας την επιχειρηματική εικόνα του παρελθόντος  στον Πειραιά,  καθώς και την αξία του λιμανιού του Πειραιά.  Το παρών έδωσε και ο  Μητροπολίτης Πειραιά, κ.κ Σεραφείμ.

Τέλος, η βουλευτής παρευρέθη  στο Πολεμικό Μουσείο με αφορμή την επετειακή εκδήλωση με τίτλο «70 Χρόνια Ελεύθερα Δωδεκάνησα»,  την οποία συνδιοργάνωσε το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος και ο Σύνδεσμος Επιτελών Εθνικής Αμύνης . 



Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, κ. Αναστασία Αναγνωστοπούλου- Παλούμπη. Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν ο Δρ Σωτήρης Ριζάς,  Διευθυντής Ερευνών Κέντρου Έρευνας και Ιστορίας Νεώτερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών  και ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Παλούμπης  Π.Ν.  οι οποίοι έκαναν  μια πλήρη ιστορική αναφορά  στους αγώνες των Δωδεκανήσων με σκοπό την απελευθέρωσή τους.  

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή επετειακού ντοκιμαντέρ που αφορούσε στο χρονικό της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων.