Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Η Λακωνία «ταξιδεύει» στην πρωτεύουσα! 10η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων στο Σύνταγμα!

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 9:00 π.μ., ανοίγει τις πύλες της στο Αθηναϊκό κοινό η 10η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων στον χώρο πολλαπλών χρήσεων του Μετρό στην πλατεία Συντάγματος. 

Οι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία, όπως κάθε χρόνο, να γνωρίσουν τις επιχειρήσεις τις Λακωνίας, να γευτούν και να προμηθευτούν βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα από τους εκθέτες μας, αλλά και να ενημερωθούν για τους τουριστικούς προορισμούς του νομού μας από τα περίπτερα των Δήμων. Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν βιβλία Λακώνων συγγραφέων για θέματα όπως ο τοπικός γαστρονομικός πολιτισμός, οι παραδοσιακές συνταγές, η ιστορία του νομού, τα ήθη και τα έθιμα.

Την ευθύνη διοργάνωσης της έκθεσης, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό και αναμένεται κάθε χρόνο με μεγάλο ενδιαφέρον, έχει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» και σε αυτήν συμμετέχουν αποκλειστικά παραγωγοί τυποποιημένων λακωνικών προϊόντων.

Συνδιοργανωτές στη σημαντική αυτή προσπάθεια, είναι ο Δήμοι Σπάρτης και  Μονεμβασιάς, η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, και το Επιμελητήριο Λακωνίας.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να γνωρίσετε τον διατροφικό πολιτισμό και την πλούσια γαστρονομική παράδοση της Λακωνίας, από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σταθμού Μετρό «Σύνταγμα».

Γραφείο Τύπου
«Γιορτής Ελιάς και Λαδιού»
---------------------------------------
Πηγή: apela.gr
--------------------------------------