Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ " ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΡΜΑΛΙΣΜΟ"

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ                            
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    06/06/2017

«Δύο ημέρες για τον Ελληνικό Θερμαλισμό»

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στις 3 & 4 Ιουνίου στα Μέθανα με θέμα: «Δύο ημέρες για τον Ελληνικό Θερμαλισμό» την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος. 

Στόχος στις εργασίες της συνάντησης είναι να αποτυπωθεί η υφιστάμενη πραγματικότητα και να καταγραφούν κανόνες, αρχές και προτάσεις που θα συμβάλλουν στην πρόοδο του Ελληνικού Θερμαλισμού.

Στην έναρξη της συνάντησης εργασίας  ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος  μετέφερε τον χαιρετισμό της Περιφερειάχη Αττικής κ. Ρένας Δούρου και τόνισε ότι παρουσία του καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών σηματοδοτεί το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για την ανάπτυξη και την ανάδειξη των Ιαματικών πηγών και της Λουτρόπολης των Μεθάνων.

Στα θερμαλιστικά περιβάλλοντα των Μεθάνων αδιάκοπα από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα ασκείται η φροντίδα της ανθρώπινης υγείας με την χρήση των ιαματικών θειούχων και οξυανθρακικών υδροπηγών της. Η τέχνη της υδροθεραπείας άνθισε στο «περιβόλι» των Μεθάνων δημιουργώντας πλούσια τοπική ιστορία και μοναδικά «ιαματικά» γεγονότα και παραδόσεις.

Η κατάλληλη αξιοποίηση των Ιαματικών πηγών θα φέρει πολλαπλά οφέλη στην Χερσόνησο των Μεθάνων αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Είναι τραγικό που από τις τέσσερις πηγές λειτουργεί μόνο η μία.

Τα προβλήματα είναι πολλά και για το λόγο αυτό πρέπει να σκύψουμε με ιδιαίτερη φροντίδα και μέριμνα ώστε να μην απαξιωθεί αυτή η πανάρχαια δυνατότητα που έχουν τα Μέθανα και η ευρύτερη περιοχή.

Η αρχή πρέπει να γίνει από το θεσμικό πλαίσιο το οποίο πρέπει να γίνει πιο φιλικό προς αυτές τις δραστηριότητες.

Το ενδιαφέρον της Περιφέρειας αποδεικνύεται με πράξεις και όχι με λόγια! Περιμένουμε τις προτάσεις των επιστημόνων, του Δήμου και των επαγγελματιών, προκειμένου να μη χαθεί μία ακόμη χρονιά.