Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Ρομά γρονθοκόπησαν γυναίκα γιατρό στο Νοσοκομείο Σπάρτης!

Ένα απαράδεκτο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο Σπάρτης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες κατέφθασαν στα Έκτακτα Ιατρεία τρείς Ρομά ο ένας εκ των οποίων είχε υποστεί κάταγμα στο πόδι. Μετά από εξέταση της γυναίκας ιατρού στη βάρδια του «Έκτακτου» έπρεπε ο ασθενής να εισαχθεί στην Κλινική προκειμένου να γίνει η προετοιμασία του για χειρουργείο. Επρόκειτο δηλαδή για περιστατικό από τα συνήθη που αντιμετωπίζονται στο Νοσοκομείο της Σπάρτης.

 
Ωστόσο οι Ρομά δεν συμφωνούσαν με την απόφαση της ιατρού και ζήτησαν την μεταφορά του τραυματία με ασθενοφόρο σε Νοσοκομείο των Αθηνών. Κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν προβλέπεται αλλά θα αποτελούσε και παράβαση από την ιατρό δεδομένου ότι το περιστατικό ήταν αντιμετωπίσιμο και δεν υπήρχε λόγος να κινηθεί άσκοπα ασθενοφόρο.

Οι Ρομά που συνόδευαν τον τραυματία εξαγριώθηκαν χωρίς άλλη αιτία και σύμφωνα με τους μάρτυρες επιτέθηκαν στην γιατρό την οποία μάλιστα γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο με αποτέλεσμα τον σωματικό τραυματισμό αλλά κυρίως τον ψυχολογικό βιασμό της, την ώρα μάλιστα που η συγκεκριμένη ιατρός ήταν σε υπηρεσία και απολύτως αναγκαία για την αντιμετώπιση άλλων περιστατικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μένει να επιβεβαιωθούν τόσο από την Αστυνομία όσο και από την Διοίκηση,  παρενέβησαν γιατροί του Νοσοκομείου προκειμένου να προστατεύσουν την συνάδελφό τους ή οποία κτυπήθηκε την ώρα που ασκούσε τα καθήκοντά της.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν αντέδρασε, τουλάχιστον μέχρι την ώρα που το περιστατικό διαδόθηκε, δίνοντας αφορμή για την απόλυτη δυσαρέσκεια από την πλευρά των ιατρών και νοσηλευτών.

Οι δύο συνοδοί Ρομά συνελήφθησαν, και κρατούνται  στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας. Η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί σε ενημέρωση για το θέμα την Δευτέρα. Πρόκειται για θέμα που θα απασχολήσει τόσο την Ιατρική όσο και τη Σπαρτατική κοινότητα το επόμενο διάστημα.

Πολύ συχνά στο Νοσοκομείο Σπάρτης προκύπτουν παρόμοια περιστατικά που πρέπει να προβληματίσουν τη Διοίκηση αφού λειτουργούν εις βάρος την εύρυθμης λειτουργίας των Μονάδων, που έτσι κι αλλιώς στηρίζονται στις υπερβάσεις του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.
------------------------------
Πηγή:  notospress.gr
------------------------------