Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Γ. Πατούλης: «ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ και ΑΥΞΗΜΕΝΗ μοριοδότηση για τους συμβασιούχους»

Στις «επιφυλάξεις» της ΚΕΔΕ, «σε συγκεκριμένα σημεία του σχεδίου Τροπολογίας» - όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της, μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας της, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών, για το ζήτημα των συμβασιούχων-“παρατασιούχων” Καθαριότητας Δήμων, σήμερα στο ΥΠ.ΕΣ. - εστίασε το epoli.gr - ζητώντας ακριβή προσδιορισμό των «επιφυλάξεων» αυτών -, μιλώντας με τον κ. Γιώργο Πατούλη, το απόγευμα του Σαββάτου. 

 
«...Οι “επιφυλάξεις” μας στην πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κουφάκη, εστιάζονται σε τρία, κυρίως, σημεία - “αγκάθια” θα τα χαρακτήριζα - εκ των οποίων, κατά την πάγια και πολλαπλώς εκφρασμένη γνώμη μου, μεγαλύτερο δεν είναι άλλο, από το παρόν, αλλά και από το μέλλον, των συμβασιούχων στην Καθαριότητα των Δήμων.

Κατά τη συνάντηση - ενημέρωση από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, επέμεινα ότι, πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει αυξημένη μοριοδότηση για τους συμβασιούχους, που ήδη απασχολούνται στους Δήμους, ώστε αυτοί να είναι οι πρώτοι, που θα καταλάβουν, μέσα από μία γρήγορη διαδικασία καταγραφής των αναγκών, τις μόνιμες θέσεις Καθαριότητας. Στο σημείο αυτό, το δηλώνω ξανά: "Είμαστε αντίθετοι, κάθετα, στο να πεταχτούν ουσιαστικά εκτός Δήμων οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, που εξάλλου με το 8μηνο της παράτασης θα έχουν συμπληρώσει όλοι, πάνω από 24 μήνες εργασίας".

Επανερχόμενος κ. Κουφάκη στα λοιπά “αγκάθια” - με το δεύτερο και το τρίτο να σχετίζονται, άμεσα, με το πρώτο - επισημαίνω και ρωτώ: θα εγκρίνει κατά τους ελέγχους του το Ελεγκτικό Συνέδριο την έκτακτη ανάγκη για 8 μήνες, όπως αναφέρεται στην προτεινόμενη ρύθμιση του Υπουργείου; και αν ναι, πώς θα εξασφαλιστεί η συνέχιση αυτών των εργαζομένων (σσ συμβασιούχων) στις μόνιμες θέσεις, μετά την παρέλευση του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος;

Αναφερόμενος και σ' ένα άλλο "αγκάθι" - επιφύλαξή μας, ρωτάω και το εξής: πώς θα καλυφθούν τα αυξημένα ποσά που θα προκύψουν για τους Δήμους από τις μόνιμες θέσεις στην Καθαριότητα, που κ. Κουφάκη θα είναι περισσότερες από τις 2.500 που λέει ο κ. Σκουρλέτης; (πολλοί Δήμοι υπέβαλαν αιτήματα κάλυψης αναγκών θέσεων Καθαριότητας, συνυπολογίζοντας τα "8μηνα" και τις παρατάσεις αυτών)

Κλείνοντας, με γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας, του δικαιώματος της συνέχισης της εργασίας των ανθρώπων των 600 Ευρώ και της επιβίωσης - γιατί για επιβίωση μετά τις νέες περικοπές μιλάμε - των Δήμων, όλα αυτά θα εξεταστούν από τη Νομική Υπηρεσία μας και βέβαια από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, που θα συνεδριάσει, έκτακτα, για όλα αυτά τα ζητήματα, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 11:30 το πρωί, στα Γραφεία μας», μας τόνισε, σε μία πρώτη αποτύπωση-προσδιορισμό των επιφυλάξεων επί της προτεινόμενης ρύθμισης του Υπουργείου Εσωτερικών για τους συμβασιούχους Καθαριότητας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.
--------------------------------
Πηγή:  epoli.gr
--------------------------------