Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Τοποθέτηση και επαναλειτουργία συστήματος Seatrac για ΑμΕΑ, στην παραλία του Καψαλιού στα Κύθηρα

Για μια ακόμη χρονιά συναρμολογήθηκε και τοποθετήθηκε ο μηχανισμός Seatrac στην παραλία του Καψαλιού, μερίμνη του Αντιδημάρχου και προέδρου του λιμενικού ταμείου . Παναγιώτη Ζαντιώτη.

Να υπενθυμίσουμε ότι το SEATRAC αποτελείται βασικά από ένα μηχανισμό αποτελούμενο από ράγες σταθερής τροχιάς μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό. Το σύστημα επιτρέπει στα αναπηρικά αμαξίδια την ασφαλή είσοδο στη θάλασσα και αναβαθμίζει κατά πολύ το νησί, εντάσσοντάς το στις περιοχές που παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς ΑμΕΑ

Το Seatrac χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια σαν τη μόνη πηγή για την τροφοδοσία του. Αυτή η προσέγγιση κάνει το SEATRAC ένα τελείως αυτόνομο σύστημα το οποίο δεν εξαρτάται από το ηλεκτρικό δίκτυο για την τροφοδοσία του, εξαλείφοντας συνάμα τους όποιους κινδύνους θα ελλόχευε η σύνδεσή του με το ηλεκτρικό δίκτυο. Ο απλός αλλά όχι απλοϊκός σχεδιασμός του SEATRAC εξασφαλίζει την απλή του λειτουργία από τον τελικό χρήστη. Η διάταξη ελέγχεται μέσω ενός τηλεχειριστηρίου και έτσι με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται εκπαίδευση του τελικού χρήστη.



Η εγκατάσταση του SEATRAC δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα. Η συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί κατά προτίμηση στην αρχή της θερινής περιόδου και να απεγκατασταθεί στο τέλος της. Το τελευταίο σε συνδυασμό με τα φιλικά ως προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά της διάταξης σημαίνουν ότι η χρήση της δεν επιφέρει αλλοιώσεις στο περιβάλλον ούτε έχει μόνιμες επιπτώσεις σε αυτό.

To SEATRAC είναι διαρκώς εξελισσόμενο. Υποστηρίζεται από ένα μεγάλο αριθμό φίλων και συναδέλφων που επιθυμούν να προσθέσουν κάτι στα διακριτικά μιας πολιτισμένης κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που θα προσφέρει σε όλα τα μέλη της τις ίδιες δυνατότητες χωρίς να διακρίνει κανένα από αυτά.


----------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
----------------------------------------------