Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Έρχονται τα ειδοποιητήρια στους αγρότες για πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών δευτέρου εξαμήνου του 2016

Παρά τις διαβεβαιώσεις του ΥπΑΑΤ ότι θα μεταφερθεί η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του δευτέρου εξαμήνου του 2016 στο τέλος του χρόνου άρχισαν να καταφθάνουν τα μπιλετάκια από το ΕΦΚΑ στους αγρότες για την πληρωμή τους. Θυμίζουμε ότι από τις αρχές του 2017 οι αγρότες, όπως και οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ, είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν κάθε μήνα τις ασφαλιστικές εισφορές τους

 
Όμως από το 2016 - τότε που ήταν ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ – οι αγρότες χρωστούσανε την ασφαλιστική εισφορά του δευτέρου εξαμήνου. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Νίκος Δημόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Καβάλας, «για τις οφειλές του 2016, ο Υπουργός είχε υποσχεθεί ότι επειδή δεν είναι εύκολο να βρεθούν αυτή την εποχή τα χρήματα να πάνε στο τέλος του έτους οι πληρωμές αυτών των εισφορών ώστε με τις επιδοτήσεις (βασική ενίσχυση κ.α.) να μπορούν οι αγρότες να τις πληρώσουν».

Και προσθέτει: «σε αντίθεση με όσα μας υποσχέθηκε ο Υπουργός, άρχισαν να έρχονται τα ειδοποιητήρια από τον ΕΦΚΑ για την πληρωμή του δεύτερου εξαμήνου 2016. Παράλληλα θα πρέπει να πληρώνουμε κάθε μήνα τις εισφορές του 2017. Στην ουσία θα κληθούμε να πληρώσουμε ένα έξτρα ποσό, που κατά μέσο όρο θα κυμαίνεται στα 800 ευρώ, μέχρι τις 10-15 Ιουλίου. Εμείς διαμαρτυρόμαστε στους βουλευτές της περιοχής γιατί οι αγρότες αδυνατούν να πληρώσουν αυτά τα ποσά».

Εμείς θυμίζουμε ότι ο κ. Αποστόλου είχε δηλώσει στη Βουλή, τον Ιανουάριο του 2017, τα εξής: «Υπάρχει ένα πρόβλημα με τη πληρωμή των εισφορών του δευτέρου εξαμήνου του 2016. Θα αντιμετωπιστεί με τη μεταφορά τους στο δεύτερο εξάμηνο του 2017, που θα υπάρχει και η δυνατότητα της σύνδεσής τους με τις επιστροφές των προκαταβολών του φόρου». Περιμένουμε να δούμε πότε θα καταβληθούν οι επιστροφές των προκαταβολών του φόρου στους αγρότες.
---------------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
---------------------------------