Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Κρίσιμη συνεδρίαση σήμερα της ΠΟΕ-ΟΤΑ - Απόφαση για το μέλλον των κινητοποιήσεων

«Βουνά» τα σκουπίδια στους δρόμους - «Θα κάνουμε όσες συναντήσεις χρειάζεται για να λυθεί το πρόβλημα», δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ - Επιφυλάξεις από τους δήμους για την τροπολογία Σκουρλέτη 

Σήμερα στις 11 το πρωί  θα συνεδριάσει το εκτελεστικό όργανο της ΠΟΕ - ΟΤΑ, προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων στους δήμους της χώρας, μία ημέρα μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος παρουσίασε τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης
.


Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Νίκας Τράκας, είπε ότι «θα κάνουμε όσες συναντήσεις χρειάζεται για να λυθεί το πρόβλημα».

Οι εργαζόμενοι ωστόσο δεν εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τη διάταξη που προωθεί η κυβέρνηση, με τον κ. Τράκα να επισημαίνει ότι «η νομοθετική ρύθμιση απέχει από αυτά που λέμε εμείς» και «στέλνει 10.000 εργαζόμενους στο σπίτι».

«Σήμερα θα λάβουμε την απόφασή μας» τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε ότι «καταλαβαίνουμε πλήρως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια».

Το Σάββατο ο κ. Σκουρλέτης παρουσίασε τόσο στην ΠΟΕ - ΟΤΑ όσο και στην ΚΕΔΕ τη νομοθετική διάταξη που αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή τη Δευτέρα.

Εφιαλτικό κοκτέιλ με καύσωνα και ατμοσφαιρική ρύπανση
Την ίδια ώρα η δημόσια υγεία τίθεται πλέον σε άμεσο κίνδυνο εξαιτίας των σκουπιδιών στους δρόμους και της ανικανότητας του αρμόδιου υπουργού να διαχειρισθεί αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει απευθύνει δραματικό SOS για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα βουνά των σκουπιδιών.

Χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος έκανε γνωστό ότι καταγράφηκαν υπερβάσεις στις τιμές του όζοντος σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως το Μαρούσι, η Λυκόβρυση και το Περιστέρι. Έτσι, επαναλαμβάνονται οι συστάσεις προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, να παραμένουν σε κλειστούς και -κατά το δυνατόν- κλιματιζόμενους χώρους.
----------------------------
Πηγή: protothema.gr
----------------------------