Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Συνεχίζεται η απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν δέχθηκαν τη βελτιωτική πρόταση που τους παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και θα συνεχίσουν την απεργία τους στην καθαριότητα τουλάχιστον έως την Πέμπτη.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεδριάσει εκ νέου μετά την προγραμματισμένη απεργία της Πέμπτης προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της.


Έτσι, συνεχίζονται οι αποκλεισμοί στα αμαξοστάσια των δήμων και οι αποκλεισμοί στους ΧΥΤΑ, ενώ θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη 24ωρη πανελλαδική απεργία την προσεχή Πέμπτη, οπότε θα επανακαθοριστεί η στάση της Ομοσπονδίας.

Οι εργαζόμενοι προανήγγειλαν επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει αυξημένο προσωπικό ασφαλείας, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, οι οποίες αυξάνουν τους κινδύνους για τη δημόσια Υγεία.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι υπήρχαν διαφωνίες στους κόλπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ που είχε αρχίσει να συνεδριάζει πριν από τις 5 για όσα τους πρότεινε η κυβέρνηση, τα οποία ενσωματώθηκαν από τον κ. Σκουρλέτη στην τροπολογία που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία περιλαμβάνει την κατάργηση του ορίου ηλικίας για την συμμετοχή στον διαγωνισμό, όπως συμφωνήθηκε στην πρωινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, ένταση επικρατεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης μετά τις δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη ότι θα αναθέσει σε ιδιώτες εργολάβους να καθαρίσουν την πόλη από τα βουνά των σκουπιδιών ακόμη και αν λήξει η απεργία.

Μάλιστα, εργαζόμενοι στην καθαριότητα διέκοψαν βίαιως δύο φορές την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής που θα αναδείξει τον μειοδότη.

Στη ΝΔ προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι η κυβέρνηση

Την ίδια στιγμή, στη Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι της ευθύνης η κυβέρνηση σχετικά με την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για συνέχιση των κινητοποιήσεων στο χώρο της καθαριότητας.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου κατήγγειλαν πως η αξιωματική αντιπολίτευση πιέζει ώστε η αποκομιδή των απορριμμάτων να ανατεθεί σε ιδιώτες. «Στηρίζουν την απεργία για να κάνουν ζημιά στους εργαζόμενους», ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εκτιμώντας ωστόσο πως μετά την απεργία της Πέμπτης θα επικρατήσει η λογική.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πανος Σκουρλέτης ο οποίος, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατηγόρησε ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως διέταξε την ΔΑΚΕ να στηρίξει συνέχιση των κινητοποιήσεων, «με σκοπό τη προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων στη καθαριότητα».

Τη σκυτάλη της επίθεσης πήρε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ισχυρίζεται πως οι συνδικαλιστές της ΝΔ άλλαξαν στάση για την απεργία, κι ενώ αρχικά ήταν αντίθετοι στη συνέχιση των κινητοποιήσεων τελικά σήμερα ψήφισαν λευκό «προκειμένου να μην ανασταλεί η κινητοποίηση των εργαζομένων».

Για «βρώμικο παιχνίδι» της ΝΔ με «επαγγελματίες συνδικαλιστές για λογαριασμό ιδιωτικών συμφερόντων» έκανε λόγο η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.
«Στην πράξη, οι εν λόγω κύκλοι της Ν.Δ. σε αγαστή σύμπνοια με τους επαγγελματίες συνδικαλιστές, προαναγγέλλουν την είσοδο ιδιωτικών εργολαβικών εταιρειών στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων», προσέθεσε.

Κάποιοι από τη ΝΔ παίζουν βρώμικο παιχνίδι με επαγγελματίες συνδικαλιστές για λογαριασμό ιδιωτικών συμφερόντων» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου
----------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
----------------------------