Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Σκουπιδάκι στο μάτι

Δεν θυμάμαι ποτέ στη σύγχρονη πολιτική Ιστορία κόμμα να γίνεται πλυντήριο όλων των σκανδάλων που περνούν το κατώφλι του κοινοβουλίου για συζήτηση.

Πρώτη φορά γίνεται απεργία για να μπουν ιδιωτικά συμφέροντα στην αποκομιδή των σκουπιδιών. Υπογραφή: ΔΑΚΕ. Με εντολή Μητσοτάκη: «Πνίξτε τη χώρα στα σκουπίδια, να το φορτωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ». Και με το ΚΚΕ από πίσω, να δίνει τη γνωστή χείρα βοηθείας.

Το ΚΚΕ, που άκουσε τον Κυριάκο Μητσοτακη να λέει «η βία στην Ελλάδα προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από την ακροαριστερά» και δεν αντέδρασε. Όχι να αντιδράσει για το σήμερα. Να αντιδράσει για τη μνήμη των νεκρών. Ενός Λαμπράκη κι ενός Πέτρουλα. Ενός Τεμπονέρα – αλλά βλέπεις τότε το «βρώμικο’89» μεταξύ μπαμπά Μητσοτάκη και ΚΚΕ είχε ήδη πάρει σάρκα και οστά. Τώρα ζούμε τη δεύτερη γενιά.

Το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεπλένει τη Χρυσή Αυγή, το βράδυ η Χρυσή Αυγή στηρίζει Μαρινάκη στη βουλή. Έτσι είναι οι δίκαιες συμφωνίες: αμφοτεροβαρείς.

Κάθε σκάνδαλο που έρχεται στη βουλή τα δύο τελευταία χρόνια έχει υποστηρικτή. Έχει κόμμα: Τη ΝΔ. Έχει και αρχηγό: Τον Άδωνη. Δεν θυμάμαι ποτέ στη σύγχρονη πολιτική Ιστορία κόμμα να γίνεται πλυντήριο όλων των σκανδάλων που περνούν το κατώφλι του κοινοβουλίου για συζήτηση.

Πώς να αισθάνονται άραγε εκείνοι οι Καραμανλικοι που δεν «έστριψαν» για ένα μελλοντικό αξίωμα, εκείνοι του «μεσαίου χώρου» και του «δεν συνεργάζομαι με τα άκρα» που βλέπουν το κόμμα τους να έχει μετατραπεί σε ένα πολιτικό σκουπιδαριό, από τη στήριξη της Χρυσής Αυγής και κάθε εγκληματία ολιγάρχη, που -επιτέλους- λογοδοτεί, μέχρι τον αντιπρόεδρο – βασιλιά των σκ13ουπιδιών και την προεδρική προτροπή «βουλιάξτε την Ελλάδα στα σκουπίδια»; Βλέπουν ότι δεν είναι αυτό το κόμμα τους ή μήπως ένα σκουπιδάκι έχει μπει στο μάτι και δεν βλέπουν καλά;

Αυτοί οι καιροί είναι ο προθάλαμος της Κρίσης. Με «Κ» κεφαλαίο. Της στιγμής που όλοι θα λογοδοτήσουν για αυτό που έπραξαν τα χρόνια που η χώρα χρεοκόπησε. Θα τα γράψει η Ιστορία, αλλά και ο καθένας μας εντός του. Από την Αριστερά που απέτυχε στα οραματα και επιχειρεί να κερδίσει τη σκληρή πραγματικότητα μέχρι τη Δεξιά – συνήγορο του κάθε εγκληματία. Κανείς δεν θα έχει το άλλοθι να πει «δεν είδα».
---------------------------------------------
Πηγή:altsantiri.gr-Νίκος Μωραΐτης
---------------------------------------------