Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Ν. Τράκας: «ΟΧΙ απλά συνέχιση αλλά ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ των κινητοποιήσεων!»

“Καταπέλτης” κατά της Κυβέρνησης και της προτεινόμενης ρύθμισης του Υπουργείου Εσωτερικών, για τους συμβασιούχους – “παρατασιούχους” Καθαριότητας Δήμων, κατά την εισήγησή του, ο Πρόεδρος της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Νίκος Τράκας, στο πλαίσιο της σημερινής, κρίσιμης συνεδρίασης της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας, που θα αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων, κινητοποιήσεων που σήμερα κλείνουν 8 μέρες, έχοντας δημιουργήσει έντονα προβλήματα, με τη συσσώρευση απορριμμάτων σ’ όλους σχεδόν τους δρόμους της Χώρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του epoli.gr. 


Ο Πρόεδρος της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εξετάζοντας την κατατεθειμένη από το μεσημέρι του Σαββάτου προτεινόμενη ρύθμιση του Υπουργείου, που τους παρουσιάστηκε και αναλύθηκε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ., κατά τη σχετική με το ζήτημα χθεσινή συνάντησή τους, επέλεξε τον δρόμο της «μετωπικής σύγκρουσης» με την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών, αφού πρότεινε, όχι απλά τη συνέχιση, αλλά και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Καθαριότητα Δήμων!

«Δεν ακουμπά στο ελάχιστο τις ανάγκες των εργαζομένων των υπηρεσιών η πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει θέσει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.», τόνισε σε χαρακτηριστικό σημείο της πρότασής του, ο κ. Νίκος Τράκας.

Όμως κατά την ομιλία του, “βγήκε” ακόμη μία είδηση, αυτή της επιχείρησης μη πραγματοποίησης της 11ης Πανελλαδικής Συνόδου των ΦοΔΣΑ, που θα διεξαχθεί στα Τρίκαλα 29, 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου 2017, μέσω μεγάλης πανθεσσαλικής κινητοποίησης, λέγοντας χαρακτηριστικά κατά την ίδια ομιλία του πως, «την ώρα που υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα με τους συμβασιούχους και τα απορρίμματα, επιλέχθηκε να γίνει η 11η Πανελλαδική Σύνοδος των ΦοΔΣΑ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και με χορηγούς όλους τους μεγαλοεργολάβους, που επιχειρούν να “βάλουν χέρι” στο δημόσιο χαρακτήρα της Καθαριότητας».

«Δεσμευόμαστε ότι, η μοναδική φωνή που θα ακουστεί είναι αυτή των εργαζομένων…!», τόνισε αποφασιστικά ο κ. Τράκας, προαναγγέλλοντας, ουσιαστικά, δυναμικές κινητοποιήσεις, κατά το τριήμερο διεξαγωγής της Συνόδου για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων και τη μη διεξαγωγή αυτού.
-------------------------------
Πηγή:  epoli.gr
-------------------------------