Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Παγκόσμια ημέρα- φόρος τιμής στην προσφορά των Ναυτικών

Η 25η Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τον Ναυτικό. Καθιερώθηκε από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) το 2010 να εορτάζεται, προκειμένου να υπενθυμίζει σε όλη την κοινωνία -και ειδικά στο ναυτιλιακό κόσμο- πως οι ναυτικοί μας αποτελούν το πιο ζωντανό κύτταρο της ναυτιλίας.


Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Ναυτικό είναι η αναγνώριση της συνεισφοράς των ναυτικών παγκοσμίως στο διεθνές εμπόριο, την παγκόσμια οικονομία και την κοινωνία των πολιτών. Δεν είναι, μάλιστα, τυχαίο πως ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός αφιέρωσε το θέμα του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Ναυτικό στην προσφορά των απανταχού ναυτιλλομένων (Seafarers Matter). Μάλιστα ο γ.γ. του IMO, Kitack Lim, ανακοίνωσε το θέμα της καμπάνιας για το 2017 από το Duckdalben Seafarer’s Centre στο Αμβούργο, το οποίο και επισκέπτονται δεκάδες χιλιάδες ναυτικοί κάθε χρόνο.

Με αφορμή μάλιστα την Παγκόσμια Ημέρα για τον Ναυτικό ο IMO δημιούργησε ένα σύντομο, ευχάριστο quiz για να «πιστοποιήσετε» τις γνώσεις σας στη ναυτιλία. Μπορείτε να συμμετέχετε κι εσείς στο quiz πατώντας στην παρακάτω εικόνα.-

screenshot

Η παγκόσμια ημέρα για τον ναυτικό αποτελεί μία ιδανική ευκαιρία για να προβληθούν οι ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος, οι οποίες απορρέουν από τις ιδιαίτερες εργασιακές συνθήκες, καθώς το πλοίο αποτελεί ταυτόχρονα χώρο εργασίας αλλά και χώρο διαβίωσης των ναυτικών. 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Ναυτικό, η εκπαιδευτική πρωτοβουλία Isalos.net επιλέγει να αναδείξει τις προκλήσεις του ναυτικού επαγγέλματος, μέσω ενός σύντομου βίντεο, στο οποίο παρουσιάζονται οι απόψεις στελεχών της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

H εκπαιδευτική πρωτοβουλία Ιsalos.net και τα Ναυτικά Χρονικά εύχονται σε όλους τους ναυτικούς μας, Χρόνια Πολλά και Καλές Θάλασσες.
--------------------------------------
Πηγή:  naftikachronika.gr
--------------------------------------