Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Πλήγμα η απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ για την φετινή τουριστική κίνηση - ρεκόρ !

"Έκκληση έκανε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά για να ανασταλεί άμεσα η αδικαιολόγητη συνέχιση της απεργίας που εξήγγειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ και κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα τον τουρισμό, σε μία περίοδο που όλοι οι προορισμοί είναι fullbooked".

Το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι η απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για συνέχιση των κινητοποιήσεων, παρά τις θετικές προτάσεις του Πρωθυπουργού, δεν δικαιολογείται ως προς τη διάρκειά της και την χρονική περίοδο που αποφασίστηκε και θέτει σε κίνδυνο τον ελληνικό τουρισμό.

Είναι άμεση ανάγκη γιατί τορπιλίζει την εξαιρετική πορεία της φετινής τουριστικής κίνησης (η καλύτερη άνοιξη όλων των εποχών), πνίγει εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες στα σκουπίδια, δυσφημεί την χώρα διεθνώς, θίγει τα συμφέροντα των επαγγελματιών και κάνει τεράστια ζημιά στη δημόσια υγεία και την εθνική μας οικονομία.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, με μία σκληρή δήλωσή του στο Πρακτορείο 104,9FM τονίζει ότι «Με την ψήφο του κ. Μητσοτάκη, η χώρα βυθίζεται στα σκουπίδια». Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι ακολουθεί «ανεύθυνη, ανάλγητη και καταστροφική πολιτική» και αναδεικνύεται σε «πρωταθλήτρια υποκρισίας και ανευθυνότητας».

Η απεργία, σύμφωνα με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει κομματικά κίνητρα. Αναφερόμενος στη διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ο κύριος Σκουρλέτης μίλησε για «παραλυτικές», «αγκυλωτικές» καταστάσεις και «πολιτικές σκοπιμότητες», είπε ότι στους εργαζόμενους το κλίμα δεν είναι το ίδιο και εκτίμησε ότι την Παρασκευή θα έχει λήξει το πρόβλημα με τα σκουπίδια.

Η ΝΔ χθες το βράδυ, προκειμένου να μην εκτεθεί ανεπανόρθωτα στο ρόλο της στην υποκίνηση της απεργίας (βλέπε στάση ΔΑΚΕ), αναγκάστηκε να τοποθετηθεί δημοσίως βγάζοντας ανακοίνωση με την οποία ζητά την ανάκληση της.

Είναι η πρώτη φορά που συνεχίζεται μία απεργία μετά την υποχώρηση της Κυβέρνησης και κάλυψη σχεδόν του συνόλου των αιτημάτων των συμβασιούχων. Εν γνώσει μάλιστα της τεράστιας ζημιάς που προκαλεί αδικαιολόγητα, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια οι όποιες κινητοποιήσεις τους, και μάλιστα με ίσως δικαιολογημένα αιτήματα έδειχναν κάποιο σεβασμό στην υπόλοιπη κοινωνία.

Η υποκινούμενη καταστροφή του τουρισμού και της εθνικής οικονομίας, κινητοποίησε όλους τους φορείς του τουρισμού - ειδικά τους τοπικούς ανά την Ελλάδα -, που ήταν χθες σε διαρκή επαφή με τους αρμόδιους υπουργούς.

Σύμφωνα με κύκλους της τουριστικής αγοράς, η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά ήταν χθες σε συνεχείς διαβουλεύσεις με όλους τους φορείς του τουρισμού ανά την Ελλάδα και με παράγοντες του τουρισμού στο εξωτερικό, ώστε να μην ζημιωθεί ο τουρισμός και να μην δυσφημιστεί η χώρα μας διεθνώς.

Για ανεύθυνη και κακή εξέλιξη έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.