Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Σημαντικές καταγγελίες για την Δ/νση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων

Xωρίς υλικά, εργαλεία, μηχανολογικό εξοπλισμό, γάλα και μέσα ατομικής προστασίας - τα οποία αγοράζουν με δικά τους χρήματα (!) - παραμένουν για 8 χρόνια (!!!) οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων όπως καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό Σωματείο Δήμου Αθηναίων "Η ΑΘΗΝΑ".  


Η ειρωνεία...; Σύμφωνα με την ίδια επιστολή του Σωματείου, με έγγραφο με ημερομηνία 9/12/2016, ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Λ. Καστανάκης ενημέρωσε τους εργαζομένους στον ευαίσθητο αυτόν τομέα, για την δημιουργία ενός “διαδικτυακού εργαλείου” (;), στο οποίο θα μπορεί κάποιος να εντοπίζει ένα πρόβλημα που τον απασχολεί και να προτείνει λύσεις (!) ή ακόμη και να καταγράφει τον προβληματισμό του, κυρίως για τα θέματα της Καθαριότητας! Αντί για μέσα ατομικής προστασίας, εξοπλισμό, γάλα, "καινοτομία" και "σχεδιασμός" λοιπόν...

Στην ίδια ανακοίνωση καταγγέλλεται πως, η τοποθέτηση Προϊσταμένων Δ/νσης και Τμηματάρχες έγινε με ανάθεση, ενώ οι εργαζόμενοι δεν έχουν κριθεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. «Άραγε ποιά ήταν τα κριτήρια με τα οποία αποφασίσατε; Μήπως με ποιούς συγχρωτίζονται; μήπως κάνατε χατίρια σ΄ αυτούς που τους πρότειναν; ή μήπως ήταν απλά αρεστοί;» διερωτάται στην ανακοίνωσή του το Σωματείο, ενώ απευθυνόμενο στον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη κα τον Γ.Γ. του Δήμου κ. Λ. Καστανάκη, τονίζει:

«Αλήθεια κύριε Γενικέ, λύστε μας μία απορία. Πώς γίνεται κάποιος που δεν μπορεί να κριθεί ποτέ από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Τμηματάρχης να είναι με τρεις διαφορετικές Δημοτικές Αρχές Τμηματάρχης, με ανάθεση;

Eίναι τόσο ικανός που δεν υπάρχει άλλος να αναλάβει ή μήπως έχει απλώς τις κατάλληλες διασυνδέσεις; To ίδιο συμβαίνει και με κάποιους που είναι υπεύθυνοι στις Δημοτικές Κοινότητες, ισοβίως.

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Γενικέ, σας το ξαναείπαμε και προσποιηθήκατε ότι δεν το καταλάβατε: Στο Δήμο της Αθήνας δεν υπάρχουν εκλεκτοί υπάρχουν μόνο εργαζόμενοι τους οποίους υποχρεούστε να τους κρίνετε δίκαια και κυρίως να τους παρέχετε τα μέσα και ό,τι δικαιούνται για να κάνουν την δουλειά τους. Και στο τέλος – τέλος μέχρι να αποδώσουν τα “εργαλεία” σας και να εκλεγεί και ο Δήμαρχος “Δήμαρχος Κόσμου” - που του το ευχόμαστε ολόψυχα - υποχρεούστε να καταβάλλετε προσπάθειες να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και τέλος πάντων να κάνετε όλα εκείνα που χρόνια τώρα σας λέμε, προκειμένου να αναβαθμιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών της καθαριότητας προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της».

«Δεν θα παραλείψουμε να προτρέψουμε τον νέο Αντιδήμαρχο να λάβει υπ' όψιν του όλα τα παραπάνω και να μην επαναλάβει τα λάθη του προκατόχου του.

Να είστε βέβαιοι ότι, οι εργαζόμενοι σας παρακολουθούν και σας κρίνουν όπως έχουν δικαίωμα άλλωστε. Με τον ίδιο τρόπο κρίνουν και τους εκλεκτούς σας.

Τέλος, σας καλούμε να βάλετε τέλος στην ευνοιοκρατία και  να αποκαταστήσετε την ισονομία και την δικαιοσύνη», ολοκληρώνει.
---------------------------
Πηγή:  epoli.gr
---------------------------