Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Θρίλερ με τη διάσωση του πληρώματος πλοίου που προσάραξε κοντά στη Μύκονο

Κοντά στη νησίδα Τραγονήσι Μυκόνου έχει προσαράξει από χθες βράδυ το φορτηγό πλοίο «LITTLE SEYMA» με σημαία Παναμά και 12 αλλοδαπούς μέλη πλήρωμα. Η διάσωσή τους, ωστόσο, εξελίσσεται σε θρίλερ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο, που μεταφέρει 2.700 τόνους αλεύρι και είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Ρωσίας με προορισμό την Αμμόχωστο, έχει μικρή εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιό του. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στη θαλάσσια περιοχή, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος και ρυμουλκό.

Ωστόσο στο «LITTLE SEYMA» κατάφερε να φθάσει φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού ενώ τα μέλη του πληρώματος, 9 Ουκρανοί και 3 υπήκοοι Αζερμπαϊτζάν, που είναι καλά στην υγεία τους, έχουν επιβιβαστεί για προληπτικούς λόγους σε διασωστικό σκάφος του φορτηγού πλοίου. Σύμφωνα με το militaire.gr τα 12 άτομα του πληρώματας βρίσκονται σε σπηλιά σε δυσπρόσιτο σημείο.

Σύμφωνα με το militaire.gr σήμερα το πρωί απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma από τη Μύκονο για να ξανα προσαπαθήσει να παραλάβει το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου. Ωστόσο και πάλι δεν μπόρεσε νε γίνει η διάσωση και το ελικόπτερο επέστρεψε στη Μύκονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο Σινούκ.

Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος 7 μέλη της ΕΜΑΚ και 5 της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Οπως διευκρινίζει το militaire.gr η ομάδα της ΕΜΑΚ, μαζί με τους δύτες του Λιμενικού πηγαίνουν στην περιοχή με ελικόπτερο Σινούκ που απογειώθηκε απο΄τα Μέγαρα στις 10 το πρωί.

Τα μέλη του πληρώματος αφού παραλειφθούν από το ελικόπτερο πιθανότατα θα μεταφερθούν στη Μύκονο.
---------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
---------------------