Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Παράταση πρόσκλησης οχημάτων για τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ) μέχρι τέλος του 2018

ΑΠΟ                                                   
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ
28/12/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παράταση πρόσκλησης οχημάτων για τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ)  μέχρι τέλος του 2018

Η ασφάλεια των πολιτών, των δικύκλων και των οχημάτων αποτελεί πρωταρχική και αδιαπραγμάτευτή προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής.


Σε καιρούς οικονομικά δύσκολους, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της Π.Ε. Νήσων Αττικής και παρά τις καταβληθείσες άκαρπες προσπάθειες για εξασφάλιση κινητού ΚΤΕΟ, με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Χατζηπέρου Παναγιώτη υπογράφηκε από τη Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ ΩΩΝΔΟΡ1Κ-ΞΓΒ η απόφαση για παράταση πρόσκλησης οχημάτων για ΚΤΕΟ για ένα ακόμη έτος.

Παράλληλα με ευθύνη της Περιφέρειας και σε εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης 68067/6255/2015(ΦΕΚ 71/Β Αρ. 9), θα προβούμε σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες προκειμένου να επιλυθεί οριστικά η εξασφάλιση της μόνιμης λειτουργίας Κινητών Μονάδων ΚΤΕΟ στα νησιά της Π.Ε. Νήσων Αττικής, πλην Σαλαμίνας.

Προς το παρόν, η ετήσια παράταση προσκλήσεως αποτελεί ανάσα ανακούφισης για τους κατοίκους των νησιών του Αργοσαρωνικού, οι οποίοι, σε διαφορετική περίπτωση, θα εκκαλούντο να επιβαρυνθούν με την δαπάνη μετάβασης και τη δυσκολία από την ακτοπλοϊκή σύνδεση, προκειμένου να εφοδιασθούν με τ’ απαραίτητα πιστοποιητικά καλής και ασφαλούς λειτουργίας των οχημάτων τους.

Στόχος της Περιφέρειας είναι στο μεσοδιάστημα να έχει λυθεί οριστικά το πρόβλημα αυτό το οποίο αποτέλεσε και προεκλογική μας δέσμευση.